„Duik gezellig met het kroost de keuken in. Dat is mijn advies deze zomer. Deze tompouce is de gezonde en hartige variant van het roze gebakje dat we allemaal kennen van de banketbakker. De hartige tompouce is leuk om samen met uw kinderen op te bouwen! En echt niet moeilijk.”

Sharon de Miranda
Sharon de Miranda. FOTO: Johannes Dalhuijsen

Hartige tompouce

 Bereiding voor 4 personen:

• Verwarm de oven voor op 200 gr. Snijd het bladerdeeg doormidden en plaats op een ovenschaal met bakpapier. Bestrijk met losgeklopt ei, bestrooi met maanzaad en ca. 15 min. afbakken.

Maal de kikkererwten (zonder vocht, maar bewaar dit wel) met ui, knoflook, Spaanse peper, olijfolie, komijnpoeder, korianderpoeder en sap van de halve citroen in de keukenmachine tot een egale massa (hummus). Aanlengen met vocht van de kikkererwten tot gewenste dikte. Zouten naar smaak.

• Snijd de paprika’s in vieren, de aubergine en courgette in plakken van ca. 1 cm. dikte. Garen met evt. een scheutje olijfolie in een grillpan, peper en zout naar smaak.

Snijd de rode ui in ringen en bouw de tompouce als volgt op: stukje bladerdeeg insmeren met hummus. Courgette, aubergine, paprika en uiringen stapelen en tot slot bladerdeeg met hummus erop leggen.

Serveer de tompouce met gemengde sla op smaak gebracht met olijfolie en sap van een halve citroen. Garneren met pijnboompitjes.

Boodschappenlijstje

– 4 plakjes bladerdeeg
– 1 courgette
– 1 aubergine
– 2 rode paprika’s
– 1 rode ui
-100 gr. gemengde sla
-50 gr. pijnboompitjes
-1 ei
-10 gr. maanzaad
– 250 gr. geweekte kikkererwten
-½ ui
-1 teentje knoflook
– ½ theel. komijnpoeder
-½ theel. korianderpoeder
– 1 citroen
-1 theelepel tahin (sesampasta)
– ½ Spaanse peper
– zout
– 3 eetl. olijfolie
– bakpapier

Hartige tompouce