Recept: Fajitas met biefstukpuntjes en kruidenmayonaise

69
Fajitas

Intro

FOTO: Johannes Dalhuijsen

„Ik ben volop aan het genieten van het mooie weer. Al ben ik laat thuis, ik wil toch gezellig maar vooral ook lekker eten! Fajitas is snel en voedzaam. Er wordt vaak crème fraiche bij geserveerd. Bij dit gerecht maak ik een kruidenmayonaise, een echte smaakexplosie. Zin in een lichte maaltijd? Maak dan een van deze drie variaties van bruschetta.

Of maak ze gewoon alle drie want je bent zo klaar! Dit recept is ook perfect voor een lunch.”

Sharon


Fajitas met biefstukpuntjes en kruidenmayonaise

Bereidingswijze voor 4 personen:

Snijd de biefstuk in dunne reepjes en marineer deze met de oregano, knoflook, komijnpoeder, korianderpoeder en wat tabasco naar smaak.

Snijd de paprika’s en uien in reepjes. Smelt wat roomboter in een koekenpan. Bak de gemarineerde biefstuk in ongeveer 1 minuut goudbruin. Gebruik een goede, hete pan zodat het vlees gelijk dicht schroeit. Voeg de gesneden paprika en uien eraan toe en bak dit nog maximaal 1 minuutje mee.

Snijd de kruiden fijn en roer dit door de mayonaise heen.

Verwarm de wraps in een magnetron. En smullen maar! Serveer de fajitas direct uit want het koelt snel af.

Boodschappenlijstje:

– 400 gr. biefstuk

– 2 paprika’s

– 2 rode uien

– 2 teentjes knoflook

– 2 theelepels oregano

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel korianderpoeder

– Tabasco naar smaak

– Zout

– Roomboter

8 wraps

– 100 gr. geraspte kaas

– 2 dl. mayonaise

– 10 gr. verse peterselie

– 10 gr. verse basilicum

–  10 gr. verse munt