Recept: Gazpacho met Turks brood en tapenade

Gazpacho met Turks brood en tapenade.|Kabeljauwfilets en papillote met spinazie.|Kabeljauw met citroen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Sharon kookt speciaal voor moeders

,,Het is  tijd om je zomerkleding van achterin je kast naar voren te halen! Daarom is het helemaal niet erg om je calorieën goed in de gaten te houden”, zegt tv-kok Sharon de Miranda. ,,Deze twee gerechten zijn laag in calorieën en ook makkelijk te bereiden voor iedereen die hun moeder of een moeder willen verrassen met een heerlijke gezonde maaltijd op Moederdag!”

Kooktips van Sharon de Miranda. Ditjes en datjes. FOTO: Johannes Dalhuijsen

Gazpacho met Turks brood en tapenade
Boodschappenlijstje:

 

Gazpacho met Turks brood en tapenade.
Gazpacho met Turks brood en tapenade.
  • 10 tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 blaadjes Basilicum
  • ½  citroen
  • 1 avocado
  • 4 dl. water
  • Zout en peper

Bereidingswijze voor 4 personen:

Ontvel de tomaten door het kroontje te verwijderen en snij een kruisje aan de onderkant van de tomaat. Plaats de tomaten ongeveer 4 seconden in kokend water totdat het velletje loslaat haal ze er dan gelijk uit en leg de tomaten in ijskoud water. Als de tomaten zijn afgekoeld kan je het velletje verwijderen. Pureer de tomaten in een keukenmachine (of blender) fijn samen met de komkommer, ui, sap van de citroen, avocado, knoflook, Basilicum en het water tot een mooie egale gazpacho soep. Breng het verder op smaak met wat peper  en zout.

Tapenade:

  • 2 aubergines
  • 50 gr. pijnboompitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr. fetakaas
  • ½ citroen
  • 10 blaadjes munt
  • scheutje olijfolie
  • peper
  • 1 Turks brood

Bereidingswijze:

Snijd de aubergine in de lengte door in plakken van ca. 2 cm dik. Plaats ze in een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie en bak ze 5 min. af in de oven (200 gr.). Laat de aubergine afkoelen en maal fijn in de keukenmachine samen met pijnboompitjes, knoflook en sap van de citroen. Snijd de munt fijn en verkruimel de fetakaas. Roer dit vervolgens door het mengsel van de aubergine en voeg er wat peper naar smaak aan toe. Snijd het Turks brood in plakken en bak dit 3 min. af in de oven (200 gr.).

Tags

KOKENRECEPTENSHARON DE MIRANDA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck