Showbizz-deskundige Anette de Vries: ‘Monique Westenberg: in de ban van de (trouw)ring!’ 

Door: Anette de Vries
30-10-2022

Durft Monique Westenberg het echt aan, een zoveelste doorstart met André Hazes? Het geluk is haar van harte gegund. Maar kan ze een aanzoek ooit nog serieus nemen na het ‘ringencircus’ van de zanger?  

Zoals dat gaat, althans bij kinderen van de sterren, kreeg André Hazes jr. deze week een themafeest voor zijn zesde verjaardag. In Harry Potter stijl. De jarige was op dat moment nog maar net bekomen van Disneyland Parijs. Na zijn partijtje was het sjezen geblazen naar Walibi voor Halloween. Compensatiedrift of niet: alle lof voor Monique Westenberg.  

Sterk
Zij verdient een lintje. Niet alleen omdat ze van het leven een feest maakt, en ze haar tranen om André keer op keer inslikte om zich sterk te houden voor haar zoon. Maar ook omdat ze de zanger na alle leugens en bedrog met de mechanische mimiek van een Stepford Wife kopjes thee bleef serveren. Ook al had ze zijn ogen wel kunnen uitkrabben – of iets in die trant.  

Zoenoffer
Terug naar een jaar geleden, de vijfde verjaardag van André. Na een lange tijd van afwezigheid dook zijn vader plotsklaps op, met een kinderquad als zoenoffer. Kort daarop sloten de rocker en het kermismeisje elkaar weer in de armen. Totdat het duiveltje op André’s schouder opnieuw begon te stampen… en hij pleite was.  

Parijs 
Hun tripje naar Parijs afgelopen weekend schijnt André en Monique toch weer bij elkaar te hebben gebracht. En dat terwijl Monique in de documentaire Crossroads zei het niet meer met hem aan te durven. Haar grootste angst is dat de geschiedenis zich herhaalt, maar is dat ook zo? Ik sluit niet uit dat Andre’s eigen docu hem de spiegel heeft voorgehouden die hij zo nodig had.  

Aanzoek
Wat nog wel een ding is, gezien zijn trouwlustigheid: kan hij ooit met goed fatsoen met Monique in het huwelijksbootje stappen? In 2020 vroeg hij haar tenslotte al om haar hand. Het jaar daarvóór Bridget Maasland. Vorige week schijnt hij 3 dagen verloofd te zijn geweest met Sarah Salah. Die hij exact dezelfde ring omschoof als die ándere Sarah.  

Spagaat
Na al dat gestrooi met ringen kan André het eigenlijk niet meer goed doen. Als hij Monique geen (tweede) aanzoek doet, lijkt het alsof zijn laatste scharrel belangrijker was dan de vrouw van zijn dromen. Maakt hij wél een knieval, dan is de vraag hoe geloofwaardig dat nog is.

DenD vraagt zich af

Moet André zijn liefde voor Monique bewijzen met een tweede aanzoek?

DenD

Meer DenD