‘100.000 klachten bij BBC over programmering rond prins Philip’

Door: DitjesDatjes
12-04-2021

Bij de BBC zouden honderdduizend klachten binnen zijn gekomen over de tv-programmering die werd aangepast na het overlijden van prins Philip. De man van koningin Elizabeth overleed vrijdag op 99-jarige leeftijd en als eerbetoon ging daarom het schema van de publieke omroep op de schop. Tot ongenoegen dus van velen, zo blijkt.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Populaire programma’s als EastEnders en MasterChef werden geschrapt en in plaats daarvan werden op de verschillende zenders van de omroep programma’s uitgezonden waarin een eerbetoon werd gebracht aan de hertog van Edinburgh. Soms was daarbij hetzelfde programma tegelijkertijd op verschillende zenders te zien, wat de BBC op kritiek kwam te staan.

De omroep kreeg uiteindelijk zoveel klachten dat er een speciaal contactformulier werd aangemaakt om alles te kunnen verwerken. Volgens The Sun zouden honderdduizend mensen het formulier, dat overigens zondag alweer van de website werd gehaald, hebben ingevuld.

De BBC zelf kon het aantal niet bevestigen, maar deelt het nieuws wel op de eigen site. Donderdag zouden de officiële cijfers bekendgemaakt worden. Mochten er inderdaad honderdduizend mensen een klacht hebben ingediend, dan zou de programmering rondom het overlijden van prins Philip de meeste klachten in de geschiedenis van de BBC hebben opgeleverd.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD