1500 agenten paraat bij Hamburgse derby

Door:
20-02-2020

Twee keer per jaar wordt het politiekorps van de Duitse stad Hamburg in hoogste staat van paraatheid gebracht. Dat is wanneer voetbalclubs Hamburger SV en stadgenoot FC Sankt Pauli elkaar ontmoeten.

De politie zet zaterdag 1500 mensen in om de Hamburgse derby in de tweede Bundesliga in goede banen te leiden. HSV ontvangt in het eigen, met ruim 57.000 toeschouwers uitverkochte Volksparkstadion de rivaal. Al vanaf vrijdagavond houden agenten een oogje in het zeil in de stad. Dit omdat de rivaliserende supporters bijeenkomen om de eigen club te steunen en de tegenstander een beetje te provoceren.

Bij de laatste wedstrijd, op een maandagavond, liep het in de stad flink uit de hand. De politie houdt nu speciale trainingssessies in het stadion om zoveel mogelijk voorbereid te zijn op mogelijke incidenten. Ook zijn er strenge voorzorgsmaatregelen ingesteld. Zo mag er geen vuurwerk worden afgestoken en geldt er een alcoholverbod.

Supporters van beide clubs hebben hun ongenoegen hierover uitgesproken en hebben beloofd zich niet aan de verboden te houden.

Eerder dit seizoen won HSV, tweede in de stand, de wedstrijd bij Sankt Pauli, de nummer 14 van de ranglijst met 4-0.

 

BUZZS

 

 

TAGS

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen