1917 meest succesvolle oorlogsfilm in dertig jaar

Door: DitjesDatjes
18-02-2020

Het veel bekroonde drama 1917 van de Britse regisseur Sam Mendes is commercieel gezien de meest succesvolle oorlogsfilm in de Nederlandse bioscopen in de afgelopen dertig jaar. De film heeft inmiddels ruim 8 miljoen euro opgebracht, meer geld dan films als Zwartboek, Schindler’s List en Dunkirk.

Dat heeft distributeur WW Entertainment dinsdag bekendgemaakt. De film 1917, met rollen voor Dean-Charles Chapman, George MacKay, Colin Firth en Benedict Cumberbatch, vertelt over twee Britse soldaten die in een race tegen de klok een boodschap moeten overbrengen aan een regiment dat in een Duitse hinderlaag dreigt te lopen. Als zij niet in hun missie slagen, sterven meer dan 1600 Britse militairen.

Mendes baseerde de film onder meer op de verhalen van zijn opa die tijdens de Eerste Wereldoorlog in Vlaanderen vocht. De regisseur, die eerder onder meer Skyfall, Spectre en American Beauty maakte, draaide 1917 in extreem lange takes van negen tot tien minuten, zodat de kijker zich bijna zelf in de loopgraven waant. Het epos won vorige week drie Oscars.

1917 trok inmiddels meer dan 815.000 bezoekers en draait na bijna twee maanden nog steeds in 161 bioscopen.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen