2018, het jaar van Johnny de Mol 

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Vanessa Bontje

Fameuze tv-familie krijgt ‘troonopvolger’ 

 Met de verwachting van een zoon voor Johnny de Mol en zijn aanstaande vrouw Anouk van Schie is de ‘troonopvolger’ van de De Mol-dynastie zeker gesteld. In navolging van opa John sr., vader John en Johnny zelf is het nu al zeker dat de kleine De Mol ook John gaat heten. Er wacht de kleine telg een gespreid bedje, maar hij zal er net als zijn voorgangers hard voor moeten werken! 

 Het zijn spannende tijden voor Johnny de Mol. De 39-jarige zoon van mediamagnaat en miljardair John de Mol verwacht binnenkort zijn eerste kindje: een zoon, hij gaat trouwen met zijn vriendin Anouk van Schie én hij treedt in dienst bij zijn vader die eigenaar is van SBS 6.  

 Net zoals zijn vader John, werkt Johnny zich een slag in de rondte om zijn naam verder te vestigen op televisie. Zijn programma’s als Holland’s Got Talent, Hotel synDROOM, Waar is de Mol? Legden hem stuk voor stuk geen windeieren.  

 En nu de overstap naar SBS 6 aanstaande is, is ook al duidelijk dat hij opnieuw met zijn ,,vrienden met Down” zoals hij ze liefdevol noemt aan de slag gaat. De werktitel zou er alleen nog maar zijn: ‘Down met Johnny’. Ook is zeker dat hij een vernieuwde versie van Waar is De Mol? Gaat maken voor SBS 6. Hij wil er wel een diepere laag in aanbrengen, liet hij in een interview weten. Niet meer zomaar op reis gaan met een bekende Nederlander, maar ook lokaal wat terugdoen voor mens en natuur. Een van de genodigden is Patrick Kluivert met zoontje Shane die zich voor een project in Afrika voor albino’s gaan inzetten. 

 Dat opstropen van de mouwen heeft Johnny natuurlijk niet van een vreemde. Zijn opa John sr. Werkte hard als ondernemer in de muziek en als zanger. Hij bracht zijn twee kinderen groot, samen met zijn vrouw Hannie Does, en gaf ze een wijze les mee: het maakt niet uit wat je later gaat doen, als je maar de beste wordt. 

 Nou, dat was niet tegen dovemans oren. Zowel John de Mol, die een miljardenimperium wist op te bouwen in de media, als Linda, die als presentatrice en actrice alles wat ze aanraakt in goud laat veranderen, zijn niet weg te denken uit society- en showbizzrubrieken.  

 Zijn aanstaande echtgenote Anouk van Schie is dol op haar Johnny. Ze kende hem al langer. In het blad van tante Linda vertelde ze: ,,We kregen steeds meer contact. Eigenlijk was het vanaf het eerste moment goed tussen ons en zijn we nooit meer van elkaar zijde geweken.” 

 Anouk hoopt dat het haar en Johnny is gegeven om de rest van hun leven samen te zijn. De ouders van de 36-jarige voormalige KUS-zangeres zijn een groot voorbeeld voor haar. Die kennen elkaar al vanaf hun vijftiende. ,,Dat is mijn ideaal. Ik hoop dat het ons ook is gegund.” 

 De trouwplannen zijn door de komst van ‘baby Johnny’ zoals ze hun nog ongeboren zoontje op sociale media noemen voorlopig uitgesteld. Ze weten nog niet eens waar ze de ceremonie willen houden, laat staan dat er een datum is vastgesteld. Wel weet het koppel in welke vorm ze hun huwelijksdag willen gieten: een feest met een kleine groep intimi en het liefst in een warm land zodat ze zo veel mogelijk buiten het oog van camera’s en fototoestellen blijven.  

 Maar voorlopig richten Johnny en Anouk zich op de komst van hun baby. De afgelopen maanden, tot juni, heeft Johnny zijn agenda helemaal vrijgehouden om toe te werken naar de geboorte van hun kleine jongen. Het enige waarvoor hij zijn sabattical maanden onderbrak, is het project van de stichting Movement on the Ground waaraan Johnny sinds twee jaar is verbonden. Die zet zich op het Griekse eiland Lesbos in voor vluchtelingen uit oorlogsgebieden.  

 Terwijl de baby voor Johnny het eerste kindje is, wordt het voor Anouk de tweede keer dat ze bevalt. Tijdens een eerdere relatie, met Co Rowold, werd dochtertje Kiki geboren. Johnny en de kleine dame van 4 klikken goed samen, zo vertelde hij. ,,Ik ben erachter gekomen dat genieten van het leven niet alleen maar is alles doen wat God heeft verboden. Maar ook met die kleine van Anouk naar de kinderboerderij gaan.” 

 De eerste periode heeft Johnny heel zorgvuldig het contact met Kiki opgebouwd. Eerst wende hij naar eigen zeggen aan het hondje dat Anouk heeft. En na vier maanden werd hij voorgesteld aan Kiki. De band tussen de twee is zo goed, dat ze zelfs wist van het huwelijksaanzoek dat Johnny haar moeder wilde doen. En in haar enthousiasme verklapte ze het ook nog eens! ,,Ik wilde net op mijn knieën gaan toen Kiki riep: ‘Hij gaat je ten huwelijk vragen!”  

 Gek als Johnny op Kiki en andere kinderen is, kon hij erom lachen en vergaf hij de kleuter haar spontane uitspraak. Hoe hij het als vader verder gaat doen, valt nog te bezien. In elk geval is al wel duidelijk hoe de kleine jongen gaat heten: Johnny. Daarover zei de aanstaande vader op de radio: ,, ,,Mijn overgrootvader heette zo en mijn opa en mijn vader ook, dus dat was geen moeilijke keuze. Het gaat al best wat generaties terug, dus het was geen moeilijke keuze.” 

Willeke dolblij voor Johnny 

 Johnny’s moeder Willeke Alberti is dolblij voor haar zoon dat hij zo gelukkig is in de liefde en dat hij vader wordt. ,,…” vertelt ze trots. Voor Willeke is het het zesde kleinkind dat ze in de armen sluit. Eerder werd haar jongste zoon Kaj Lerby, zoon van oud-voetballer Søren Lerby, twee keer vader. Eerst van een zoon, Finn (6) en daarna van dochter Mila (4) en toen weer een zoon, Mats (2) op wie Willeke beiden wekelijks past.  

De oudste dochter van Willeke, Danielle van ’t Schip de vrouw van oud-voetballer John van ’t Schip heeft al grotere kinderen: Davey (27) en Estelle (25).  

De exen van Johnny

Voordat Johnny tot over zijn oren verliefd werd op Anouk van Schie had hij een indrukwekkend rijtje dames met wie hij langere of kortere tijd samen was. Al heel wat jaartjes geleden werd hij gekoppeld aan Brutale Meid Tatum Dagelet, daarna aan GTST’s vertolkster van Daantje Mus Liesbeth Kamerling, presentatice/actrice Chantal Janzen, Kim Kennedie, presentatrice Bridget Maasland, Celine Prins, voormalige K3-zangeres Josje Huisman, Elvira Egmond, model Beau Hesling en Shima Kaes met wie hij kortstondig zelfs was verloofd. 

Tags

ANOUK VAN SCHIEJOHNNY DE MOL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck