22ste kind voor Britse vrouw (45): ‘Vreemdste bevalling ooit’

|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jessie Baltus

Het Britse echtpaar Sue (45) en Noel Radford (49) heeft al heel wat achter de rug wat betreft bevallen. De 22ste kwam afgelopen weekend ter wereld, maar deze bevalling was wel heel spannend vanwege het coronavirus in het ziekenhuis.

‘Vreemdste bevalling ooit’

Het zou het vruchtbaarste gezin zijn van het Verenigd Koninkrijk, schrijft het AD. Sue en Noel zouden erg blij zijn met de baby, maar Sue wilde liever niet in het ziekenhuis bevallen. ,,Het is tijdens de coronacrisis toch spannend om in een ziekenhuis te liggen waar ook mensen met het griepvirus worden verpleegd,”, vertelt ze aan tabloid The Sun. ,,We zijn helemaal verliefd op ons meisje en pakken de zelfquarantaine van ons gezin weer op.”

Ze zou volgens het AD ‘bang en paniekerig’ zijn geweest, omdat vanwege de bezoekbeperkingen haar man niet aanwezig mocht zijn bij de bevalling. Dit kon uiteindelijk wel, maar het was nog steeds ,,met voorsprong de vreemdste bevalling ooit”, zegt Sue. ,,En het was heel raar om uit onze zelfisolatie weg te moeten. Ik ben heel blij dat ik weer terug ben in mijn vertrouwde en veilige omgeving.”

‘Superdruk en bizar’

Wat het nóg zwaarder maakt is het feit dat alle andere kinderen in deze tijd thuisonderwijs moeten krijgen! ,,Dat is superdruk en tamelijk bizar”, vertelt Sue aan The Sun. Opvallend is dat ze nog geen naam hebben voor de pasgeborene. ,,Als je al eenentwintig kinderen hebt, is het lastig om weer een nieuwe naam te kiezen. Gelukkig hebben we nog tijd, want we mogen de baby vanwege de crisis toch nog niet aangeven bij de burgerlijke stand.”

Zestien jaar lang zwanger

Hoe je op je 45ste al 22 kinderen kan hebben? Sue kreeg haar eerste kind met Noel op haar veertiende, schrijft het AD. Vanaf daar ging het snel, want ze zouden bewust nooit aan anticonceptie hebben gedaan. Sue Radford is nu volgens het AD in totaal meer dan zestien jaar zwanger geweest.

Tags

BevallingBrits echtpaarCoronavirusDoodengRadfordZiekenhuis

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie