3JS al weken in studio voor nieuw album

Door: DitjesDatjes
27-03-2020

De muzikanten van de 3JS zijn samen in de studio al weken hard aan het werk voor hun nieuwe album. “We zien alleen elkaar en onze gezinnen thuis”, vertelt Jan Dulles.

Tekst gaat verder onder advertentie

De theatertournee van de 3JS is geannuleerd, alle shows die de band had gepland zijn voorlopig afgelast. Jan Dulles, Jaap Kwakman en het kersverse bandlid Robin Küllers maken er maar het beste van en zijn dagelijks te vinden in de Votown Studio in Volendam. “Elke dag zitten we met zijn drieën opgesloten”, vertelt Dulles.

De 3JS doen vrijdagavond mee aan het NPO Radio 2 Online Festival. Het Volendamse trio behoort tot de twaalf acts van opeenvolgende streams die samen een compleet onlinefestival vormen. Dulles weet hoe muziek kan verbinden in deze coronatijden. De 3JS maakten onlangs een nummer om coronapatiënten, ouderen en iedereen in quarantaine te steunen. Jan: “We traden op in de show van Bart Arens die ons vroeg om binnen een 2,5 uur een liedje te schrijven. Dat liedje werd Voor hen die wachten. Het wordt nu dagelijks gedraaid op de radio en dat is weer een leuke bijkomstigheid van deze tijden.”

Optreden

Het toepasselijke nummer Voor hen die wachten komt vrijdagavond dan ook zeker voorbij tijdens hun optreden voor NPO Radio 2. Jan: “Verder kiezen we voor nummers die bij de stemming horen. Het zullen vooral nummers zijn die met twee akoestische gitaren en één stem goed klinken. Het repertoire van de 3JS is toch afgestemd op een hele band. We kiezen voor de livestream liedjes uit die ook heel klein gemaakt kunnen worden. Een voorbeeld daarvan is ons bekende nummer Hou van mij.”

Het nieuwe album dat de 3JS op 1 mei uitbrengen heet Aard van het beest, gelijk aan de theatertour. Jan: “Nog voordat we te maken kregen met het coronavirus hadden we ons al voorgenomen om het meest zonnige en positieve album ooit te maken. Dat waren we al van plan en juist nu valt dat nog meer op zijn plaats. Iedereen is wel toe aan wat positiviteit en zon.”

Reden om de release van het album uit te stellen hebben de 3JS dan ook niet. “We hebben nog uitstel overwogen, omdat we geen promotie kunnen maken. Maar we zien nu dat er online een scene op gang komt waaruit blijkt dat we allemaal dezelfde emoties hebben. Dit zijn hele bijzondere tijden die we nooit meer vergeten. Er is nu veel meer aandacht voor muziek met echte teksten en echte boodschappen.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD