48 Hours Filmproject komt met speciale coronaversie

Door: DitjesDatjes
29-03-2020

Bijna tweeduizend teams van over de hele wereld nemen dit weekend deel aan de ‘Stuck at Home’-versie van het 48 Hour Film Project. Terwijl het coronavirus veel mensen aan huis gekluisterd houdt, biedt deze eenmalige gratis online competitie een creatieve uitlaatklep voor filmmakers van alle leeftijden en niveaus.

In Nederland hebben 105 teams zich aangemeld, laat de organisatie zondag weten. Alle deelnemers kregen vrijdagavond per e-mail een geheime filmopdracht. Deze opdracht mag alleen uitgevoerd worden binnen de muren van het eigen huis. Eventuele samenwerkingen dienen binnen het huishouden, of online plaats te vinden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Deelnemers hebben 48 uur de tijd om de filmopdracht uit te voeren en delen hun inzendingen aan het eind van het weekend met elkaar via een Facebook-groep. Onderling bepalen zij wie de mooiste film gemaakt heeft.

Reguliere edities

Jaarlijks vinden er wereldwijd 130 reguliere edities van het 48 Hour Film Project plaats. Door het coronavirus konden de eerste edities van dit jaar geen doorgang vinden. Tot de zomer zijn alle edities voorlopig geannuleerd, ook die in Nijmegen en Amsterdam.

Het laatste evenement dat doorgang kon vinden was de wereldfinale van het 48 Hour Film Project, dat begin maart eenmalig plaatsvond in Rotterdam.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD