7 vragen aan 3JS-frontman en Jan Dulles

V.l.n.r. Jaap Kwakman
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Vanessa Bontje

Vanessa3JS-leden Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jan de Witte bestijgen op 8 juni de Mont Ventoux in Frankrijk om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar ALS. Door deze uiteindelijk dodelijke ziekte vallen spieren, waaronder de ademhalingsspieren, in fases uit. „Het verloop van ALS is hartverscheurend”, weet 3JS-voorman Jan Dulles, die de ziekte van nabij meemaakte en daarom meedoet aan Tour du ALS 2017…

Hoe zijn jullie betrokken geraakt bij de Tour du ALS 2017? 

„Wij zijn gevraagd door ISLA om mee te doen met de Tour du ALS. ISLA is betrokken als een soort sponsor van onze afgelopen twee theatertournees dus vandaar de link.”

 Kennen jullie iemand met ALS?

„Ondanks dat ALS zo zeldzaam is, ken ik twee gevallen in mijn omgeving. De vader van één van onze geluidsmannen lijdt aan ALS. Eerder overleed een oude (muziek-)vriend van ons aan deze ziekte, Martin. Hij drumde vroeger bij Jaap (?) in
de band en ik heb zelf ook een paar keer met hem opgetreden. Bij hem hebben we het verloop van de ziekte van dichtbij kunnen zien. Hartverscheurend was het allemaal.”

Hoe bereiden jullie je voor?

„Wij zijn aan het lopen. Lange wandelingen van 15 km en hardlopen. We hebben helaas geen bergen dus moet ik af en toe in de sportschool de loopband in een helling-stand zetten. Dat is alleen niet zo gezellig lopen.”

Jan Dulles
Jan Dulles

Hebben jullie veel sponsors om zoveel mogelijk geld in te zamelen?


„Wij lopen zelf mee om het verhaal onder de aandacht te brengen. Mensen kunnen wel met ons meelopen. Die moeten dan wél sponsorgeld meenemen. We hopen op veel aanhakers!”

Waar zijn de 3JS allemaal nog meer mee bezig nu?


„Onze theatertour loopt nog tot de eerste week van juni. De dag na de Tour du ALS hebben we twee openluchtconcerten. Intussen zijn we bezig met het maken en opnemen van nieuwe songs voor een nieuw album dat we in ’t najaar willen uitbrengen. We vieren dan ook ons 10-jarig jubileum in de AFAS Live in Amsterdam.”

En daarna rust?


„Van de zomer wil ik graag met mijn vriendin naar Ibiza. Het is nog niet geboekt, maar het gaat waarschijnlijk wel gebeuren.”

Wat is voor jou het belangrijkste in het leven?


,,Léven! Dingen meemaken die ik me later kan herinneren. Zoveel mogelijk. Als ik straks bovenop de Mont Ventoux sta, beleef ik zo’n moment dat ik nooit ga vergeten. Dáár leef ik voor.”

V.l.n.r. Jaap Kwakman, Jan Dulles en Jan de Witte
V.l.n.r. Jaap Kwakman, Jan Dulles en Jan de Witte.

Tags

3JSDITJES&DATJESINTERVIEWJAN DULLES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck