7 vragen aan… Davina Michelle

Door: Vanessa Bontje
26-01-2019

De 23-jarige YouTube-zangeres Davina Michelle is hotter dan ooit. Een compliment van zangeres Pink op social media zorgde ervoor dat de carrière van de Rotterdamse een flinke impuls kreeg. Haar deelname aan Beste Zangers van Nederland leverde een grote hit op: Duurt Te Lang. Eind 2018 vloog Davina naar de studio’s in Californië om samen met andere YouTube-sterren een single op te nemen.
In gesprek met DenD: „Mijn leven zit in een enorme stroomversnelling.”

1. In wat voor een rollercoaster ben jij beland?
„De Goliath, haha! Het gaat allemaal zo bizar snel, het is haast niet te bevatten.”

2. Hoe kijk je terug op De Beste Zangers?
„Met een opgeheven hoofd en een warm hart. Ik heb zoveel toffe mensen leren kennen van wie ik veel geleerd heb. Ik hoop dat ik die ervaring kan gebruiken in de toekomst. Achter de schermen was de sfeer echt super, we hebben nog steeds een groepsapp waar we regelmatig nieuwtjes delen.”

3. Je zingt nu geen Nederlandstalig.Waarom niet?
„Ik sluit niet uit dat ik nooit meer een Nederlandstalig uitstapje maak, maar mijn hart ligt bij Engelstalige muziek. Ik bereik er ook al mijn fans in het buitenland, net als de volgers van mijn Youtube-kanaal, mee.

4. Hoe was het in Californië waar je samen met andere YouTubers de single ‘We Are the World’ opnam?
,,Te gek! Ik heb veel grote YouTubers ontmoet en samen met ze gezongen. Kurt Hugo Sneider, een hele interessante man, nam de productie op zich. Kurt heeft meer dan 11 miljoen volgers op YouTube. We zijn naar Capitol Records geweest, waar ook het origineel van ‘We Are the world’ is opgenomen. Wanneer je daar naar binnen loopt zie je meteen al die voormalige grootheden in fotolijsten aan de muur hangen. Het is heel bijzonder.”

5. Wat staat er voor jou op de agenda voor 2019?
„Het maken van mijn eigen muziek! Ik kan niet wachten om de omslag te gaan maken van het zingen van covers van anderen naar het zingen van mijn eigen werk. Ik ga ook op veel festivals spelen
en misschien komt er ook wel een vervolg op de clubtour…”

6. Wat is er sinds je doorbraak in je persoonlijke leven allemaal veranderd?
„De tijd wordt steeds schaarser. Toch doe ik mijn uiterste best om met iedereen die me dierbaar is in contact te blijven!”

7. Wie is je allergrootste voorbeeld ?
„Beyoncé. Zij doet alles
gewoon perfect, alles wat ik
van haar zie én hoor is werkelijk helemaal spot on!”

Meer DenD