7 vragen aan…  Laurien Verstraten 

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Vanessa Bontje

Ze is slim, getalenteerd en sexy. Nederland leerde Laurien Verstraten (33) kennen als presentatrice van het RTL4 programma Mijn leven, mijn gezondheid en het SBS6 programma Uit Voorraad Leverbaar. Ook speelde ze mee in populaire televisieseries als GTST, Moordvrouw, Dokter Tinus en Nieuwe Buren. Maar Laurien wil meer. Véél meer! Aan DenD onthult ze haar plannen en wensen. 

1. Hoe zou je jezelf omschrijven?
,,Ambitieus, creatief, intelligent, kritisch én een harde werker met passie voor mijn vak. Niet dat mensen denken: Oh, daar heb je weer zo’n knap blondje dat denkt dat ze er met haar uiterlijk wel komt. Ik heb Gymnasium gedaan en in 2009 mijn Rechtenstudie afgerond. Ik ben jurist met een Master in Privaatrecht. Daarnaast studeerde ik in deeltijd aan het conservatorium. Geloof me, ik ben meer dan een mooi plaatje.” 

2. Je klinkt heel ambitieus. Is er nog wel tijd om plezier te maken?
,,Natuurlijk. Ik bezoek events en premières, en heb vrienden en vriendinnen met wie ik een terrasje pak, barbecue of door de Amsterdamse grachten vaar.  Naast de glamour blijf ik die nuchtere meid uit de Achterhoek, Doetinchem, want om precies te zijn, waar ik ben opgegroeid. En ik ben maatschappelijk betrokken. Zo zet ik mij als ambassadrice in voor het Sikkelcelfonds, dat aandacht vraagt voor kinderen met Sikkelcelziekte, een erfelijke bloedziekte die organen beschadigt en gekenmerkt wordt door bloedarmoede en heftige pijnaanvallen.” 

3. Heb je op jonge leeftijd niet overwogen om een creatieve opleiding te volgen?
,,Van huis uit werd creativiteit erg gestimuleerd en ook op de Montessori basisschool waar ik zat werd veel aan muziek en toneel gedaan. Mijn moeder opperde nog dat ik ging kijken bij een open dag voor de opleiding Muziektheater aan het conservatorium. Tijdens mijn middelbare schooltijd was echter met andere zaken bezig, zoals jongens, make-up, uitgaan. Net als mijn klasgenoten wilde ik studeren in Amsterdam of Groningen en niet naar Tilburg, Rotterdam of Arnhem verhuizen. Pas tijdens mijn Rechtenstudie in Amsterdam begon het weer te kriebelen. Gelukkig maar, want anders was ik waarschijnlijk nooit in de hoofdstad beland. Spijt van mijn Rechtenstudie heb ik overigens nooit gehad. Ik ben ook lid geweest van het Studentencorps, waar ik veel connecties heb opgedaan. Dankzij mijn achtergrond beweeg ik me gemakkelijk in zowel de entertainment- als in de corporate wereld.  Ik begrijp beide werelden, werk in beide werelden en heb in beide werelden ook vrienden.”

4. Betekent dit dat er geen ruimte is voor huisje, boompje, beestje?
,,Oh, dat denk ik wel, maar nu nog niet. Om te beginnen is daar eerst de juiste partner voor nodig. Dat is voor mij de basis. Samen met een man besluiten dat je kinderen wilt, als bezegeling van de liefde. En dat pas doen als een relatie goed zit, dus eerst een jaartje samenwonen. Wat dat betreft ben ik heel nuchter. Je kan je geluk niet bij een ander zoeken, maar je kunt elkaars leven wél verrijken. Het moet ook een beetje vanzelf gaan, want anders houd je het niet vol. Maar je weet natuurlijk nooit hoe het loopt in het leven. Ik heb ook vriendinnen die hun eitjes laten invriezen of te enthousiast en te overhaast voor een man gaan, waarna zo’n relatie vaak strandt.”

5. Aan welke eisen moet die ‘juiste man’ aan voldoen?
,,Haha, nou, ik heb niet één juiste man. Ik val op mannen die stevig in hun schoenen staan, die mij aankunnen.  Hij moet het initiatief nemen en mij kunnen uitdagen, ook qua intelligentie. Het belangrijkst vind ik dat hij mij serieus neemt en het deelt als hij ergens mee zit of belangrijke keuzes moet maken. Ik begrijp dat mannen net wat minder over hun gevoelens praten dan vrouwen, maar communicatie vind ik heel belangrijk. Eenzelfde achtergrond qua studie of werk, een eigen bedrijf, vrij beroep of werk binnen de media is een pre. Ik heb best een onregelmatig leven, dan begrijp je elkaar toch wat beter. Uiterlijk vind ik van ondergeschikt belang. Je hebt knappe mannen zonder inhoud en je hebt op het oog minder aantrekkelijke mannen met een wáánzinnig karakter. Uitstraling zegt zo veel meer dan uiterlijk. Wat dat betreft weet ik naarmate ik ouder word steeds beter wie ik zelf ben en wat ik wil, zodat ik meer overwogen keuzes kan maken. Ja, ik sport zelf veel ,maar een  man hoeft van mij zeker geen sixpack te hebben. Liever dat ik met hem op een terras kan genieten van een wijntje en een bitterbal, dan een afgetraind type dat alleen maar in de sportschool staat. Een bepaald type heb ik überhaupt niet.  Vaak zijn het Hollandse mannen, maar ik heb ook een relatie gehad met man met een getinte huidskleur. Vreemdgaan vind ik een zwaktebod. Het is een teken dat je relatie niet goed zit. Praat er dan over of kap ermee!”   

6. Als je een gezin sticht, ja jij dan minder werken, of je man?
,,Ik zou zelf zeker wille blijven werken. Ook vind ik het aantrekkelijk als een man werkt en niet als een huisman thuis zit. Dat hij ambities heeft en je elkaar ’s avonds kan vertellen wat je die dag hebt gedaan, dat je met elkaar kunt sparren. Het is fijn als je relatie in balans blijft en je elkaar kunt blijven uitdagen. Hoe we een en ander verdelen zou ook afhangen van zijn beroep en met waar ik op dat moment sta. Momenteel leid ik een hectisch leven, elke dag is anders, maar dat kan straks natuurlijk allemaal anders zijn. En er zijn natuurlijk ook nannies en crèches. We’ll see!”

7. Waar wil je over tien jaar staan?
,,Ik hoop dat ik dan kan terugkijken op veel mooie programma’s. Programma’s met inhoud, zoals talkshows of human interestprogramma’s als ‘Mijn Leven In Puin’ of ‘Help! Mijn Man Is Een Klusser’. Ik vind dat John Williams dat briljant doet. Ook zou ik graag in een musical willen doen. In mijn beleving komen in dat genre alle disciplines samen: acteren, zingen, dansen en een stukje presenteren.  Of ik dan nog in Amsterdam woon? Mijn eigen jeugd in Doetinchem, als oudste van vier meisjes, was heel rustig en vredig. Maar ik wil persoonlijk in de Randstad blijven wonen. Dat mag ook Den Haag of ’t Gooi zijn. Het hangt waarschijnlijk mede af van de man die ik ontmoet. Voor hetzelfde geld is dat iemand die in Brabant woont en daar z’n een eigen bedrijf heeft, of een kind. Op mijn leeftijd wordt de kans dat je iemand ontmoet die al kinderen heeft immers alleen maar groter.”

Tags

Ditjes & DatjesLaurien verstratenzeven vragen aan

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie