7 vragen aan… Martine van Os

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Vanessa Bontje

Het vaste gezicht van Tijd voor Max, Martine van Os, is vanaf 23 juli weer terug op de buis met haar populaire programma ‘We zijn er bijna!’ Hoogste tijd om Martine eens zelf te spreken over haar reizen en vakantieherinneringen.  

 1. Waarom is ‘WZEB’ zo leuk om te doen?
  ,,Ik houd van mensen. Ben geïnteresseerd in hun levens. Vooral die van mensen die het leven wat langer geleefd hebben. Daarnaast zie ik natuurlijk ook veel moois onderweg en is het leuk om het groepsproces te volgen. En dat er dan ook zo ontzettend veel kijkers plezier aan beleven is natuurlijk de kroon op het werk.”
 2. Is kamperen ook uw manier van vakantie vieren? 
  ,,Vroeger wel. Ik heb veel gekampeerd met mijn ouders en broertje. Later was het dé manier om als student met niet al teveel geld toch een aantal weken weg te kunnen. Met mijn eigen man en kinderen zijn we in het begin ook nog met de tent erop uit getrokken maar op een gegeven moment heeft dat plaats gemaakt voor wat meer luxe in huisjes en hotels. Ook omdat de campings vaak zo overvol en gecultiveerd werden en het steeds moeilijker werd om een mooi en rustig plekje in de natuur te vinden.”
 3. Welke bestemming in ‘WZEB’ vond u het mooist? 
  ,,Alle bestemmingen hebben hun bekoringen uiteraard maar de reis door Ierland heeft mij betoverd. Het was zo’n sprookjesachtig mooi land met verrassende landschappen die ik nog nooit gezien had. Voor het mooie weer moet je er niet heen maar als je onder de indruk wilt raken van surrealistische uitzichten moet je zeker gaan. Het was trouwens wel het moeilijkste land om op film vast te leggen. De ervaring van ‘er midden in zijn’ kun je eigenlijk alleen ter plekke meemaken. En, last but not least, de Ieren zelf zijn uitermate gastvrij, gezellig en aardig.”
 4. Welke droomreis heeft u nog niet gemaakt? 
  ,,Met ‘WZEB’ zou ik nog wel graag buiten Europa een reis willen volgen. Er gaan ook groeps-camperreizen naar Afrika en Nieuw-Zeeland bv. Maar dat zal niet snel gebeuren omdat die allemaal in andere seizoenen van start gaan. Seizoenen waarin ik ‘Tijd voor Max’ presenteer.
  Persoonlijk staat voor mij Japan ook nog op het verlanglijstje. Daar ben ik vooral heel nieuwsgierig naar. Het lijkt mij een vreemd, fascinerend en mooi land.”
 5. Welke droomreis heeft u al wel gemaakt? 
  ,,35 jaar geleden maakte ik met mijn man, we hadden nog geen kinderen, een reis door Indonesië. Mijn eerste verre reis. Ik was enorm onder de indruk van die totaal andere cultuur, die andere geuren en de ongekende smaken. Datzelfde gevoel had ik jaren later pas weer toen ik met man, en dit keer wel met kinderen, 10 dagen in een grotten-dorp in het noorden van China heb gebivakkeerd. Ervaringen om nooit te vergeten. Dat wordt overigens steeds moeilijker. De wereld wordt kleiner, we hebben al zoveel gezien en geproefd en alles is ook in Nederland in de winkels te krijgen. Dat vind ik weleens jammer want dat is voor mij ook de grote charme van reizen.”
 6. Wat is uw dierbaarste jeugdherinnering aan vakantie? 
  ,,In mijn vroege jeugd gingen wij wel met de Deux Cheveaux naar Frankrijk. Dat was toen nog redelijk bijzonder. Naar Bretagne of later naar de Ardêche. Het mooie weer, het kamperen. De slaapzak met lakenzak erin. De canvas waterzak aan de boom met een kraantje eraan. Het opzetstuk waardooor het een douche werd. Het bramen en paddestoelen zoeken met mijn moeder. De korte broek en dat ongekend bruine lijf van mijn vader. Allemaal hele intense en warme vakantieherinneringen.”
 7. Wat is voor u het ultieme vakantiegevoel? 
  ,,Het liefst op een eiland, ergens aan het strand of in ieder geval aan het water. De zon aan mijn voeten maar m’n hoofd in de schaduw. Een koel glas fruitsap of een koel glas witte wijn binnen handbereik en dan eindelijk de rust hebben om een heel boek uit te lezen. Heerlijk. Ik krijg er zin in….”

Tags

MARTINE VAN OSMAXWE ZIJN ER BIJNA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

 • Dirk
 • Brookland
 • LAM jouw museum
 • Dirck