7 vragen aan….Meike van der Veer

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Vanessa Bontje

Als jong meisje droomde Meike van der Veer er al van om haar brood te verdienen met haar stem. En negen jaar na haar spectaculaire deelname aan The Voice of Holland mogen we wel constateren dat dat is gelukt! Meikes agenda staat bomvol en nu heeft ze ook nog haar allereerste album Inside gelanceerd. ,,Als je maar goed genoeg naar je gevoel en hart luistert dan vind je daar de antwoorden.” 

 1. Het is 9 jaar geleden dat je meedeed aan The Voice en nu is jouw eerste album uit. Hoe is het je in de tussentijd vergaan? 

,,Heel goed! Ik leef nu al zo’n 8 jaar helemaal van het optreden, dus dat is echt geweldig! 

Kunnen leven van je passie is het mooiste wat er is. Het is natuurlijk wel zo dat je daar iets voor moet doen, dus ik heb de afgelopen jaren veel contacten gelegd, genetwerkt en op allerlei verschillende events, feesten, festivals en bruiloften gezongen. 

 1. Wat is jouw grootste droom? 

,,Elk jaar geef ik mijn eigen concert in theater aan de slinger: ‘Meike & Friends’ en nodig ik andere artiesten uit. Het zou mij geweldig lijken als ik met andere artiesten die ik uitnodig én eigen nummers een theatertour mag doen. Ik hou van de magie van het theater en word heel blij van de sfeer en de setting. 

 1. Wanneer in jouw leven wist je: ik ga zangeres worden en welke stappen heb je toen gezet om dat te realiseren? 

,,Ik wist al vanaf mijn 8e jaar dat ik graag zangeres wilde wordenschreef het zelfs al in vriendenboekjes, en ben toen ook in een koor gaan zingen. Toen ik 13 was begon ik met klassieke zangles en daarna heb ik me tot de dag van vandaag door een aantal verschillende zangcoaches goed laten opleiden. Vanaf m’n 15e ging ik in bandjes zingen en begon ik op m’n 17e in een restaurant waar iedereen in de bediening zong. Daar zong ik dan elke week een paar keer voor een paar honderd man. Heb daar veel geleerd! Uiteindelijk deed ik op m’n 25e mee met de Voice én volgde ik een jazzopleiding en niet lang daarna kon ik helemaal leven van het zingen. 

 1. Wat is het beste advies dat je kreeg en wie gaf jou dat? 

,,Ik werkte tijdens de Voice nog in een heel leuk restaurant, maar ik kreeg steeds minder tijd om daar te werken. Maar ik durfde het niet op de zeggen, veel te bang dat het met alleen zingen niet zou lukken. De eigenaar ging in die tijd een gesprek aan met mij en zei dat als ik verder durfde te gaan en mij helemaal zou focussen op het zingen, dat zeker zou lukken. Ik heb dat toen gedaan en het lukte! Hij had gelijk, door die focus had ik ook veel meer tijd voor acquisitie en om echt mijn droom te verwezenlijken. 

 1. Showbizz kan best hard zijn. Hoe heb jij daarmee te maken gehad en hoe ga je daarmee om? 

,,Het is best lastig om je plek te veroveren als artiest in Nederland, het is niet een super groot land, maar wel met veel talent. Ik probeer zoveel mogelijk mijn eigen weg te bewandelen, hard te werken en mij niet laten ontmoedigen. 

 1. Jouw album heet Inside. Waarom heb je voor die titel gekozen? 

,,Mijn eerste single die ook deze titel heeft en op het album staat, gaat over mijn innerlijke wereld; als je maar goed genoeg naar je gevoel en hart luistert dan vind je daar de antwoorden. En omdat de rest van de liedjes ook echt gaan over wat ik allemaal heb meegemaakt de afgelopen jaren en wat dit met mij gedaan heeft, vond ik dat wel een toepasselijke titel. 

 1. Hoe ziet jouw agenda er de komende maanden uit? 

,,Gelukkig goed gevuld! Ik mag zingen bij een hoop bruiloften(ook één in het prachtige Italië), bedrijfsfeesten, sessies, en later dit jaar treed ik op bij een speciaal concert voor KWF samen met o.a. Waylon en Romy Monteiro in Musis Arnhem. 

 1. Wat is voor jou, naast alle drukke werkzaamheden, de beste manier om te ontspannen en waarom? 

,,Ik vind het heerlijk om de natuur in te gaan en te genieten van alles wat ik zie, hoor en ruik. Verder laat ik me ook regelmatig masseren, zo fijn, kan ik iedereen aanraden! 

Tags

ZEVEN VRAGEN AAN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

 • Dirk
 • Brookland
 • LAM jouw museum
 • Dirck