7 vragen aan… Plumeauprinsessen Marja & Liny

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Ze zijn niet alleen de koninginnen van het soppen, maar ook van de humor: moeder Liny en dochter Marja Middeldorp, nog altijd beroemd dankzij kijkcijferhit Hoe schoon is jouw huis? DenD stelde zeven prangende vragen aan Marja.  

1. Hoe staat het leven ervoor, Marja?

„Ik heb net voor het eerst mijn AOW-uitkering ontvangen. Een van de mooiste dagen van mijn leven. Het voelt alsof ik van Nederland naar Engeland ben gezwommen en veilig aan land ben gekomen. Maar mijn reis gaat door en ik heb het drukker dan ooit. Als het aan mij ligt, werk ik tot mijn honderdste. Ik voel me nog steeds young at heart.” 

2. En hoe gaat het met je moeder?                                                                                                                       

„Deze maand wordt ze negentig, maar ze is nog steeds actief. Helaas kan ze niet meer zo makkelijk de trap op om bijvoorbeeld de ramen te zemen. Toch wil ze het graag doen en dat bewonder ik enorm. Ze is nog steeds charmant en een goede verschijning. Haar huis is zó schoon dat je er letterlijk van de vloer kunt eten. Als je kruimels wil, moet je ze zelf neerstrooien. Zelf ben ik nog steeds de grootste rommelkont van Nederland.”

3. Wat is Liny’s geheim? 

„Er is geen geheim. Soms lees je dat mensen honderd worden dankzij een sigaartje en een sherry’tje, maar voor mijn moeder was haar werk haar hobby. Ze heeft sterk DNA en nooit gerookt of gedronken, hooguit lepelt ze eens een glaasje advocaat met slagroom uit.”

4. Haar kapsel is een kunstwerk op zich, heeft ze lang in de steigers gezeten voor deze foto?

„Nee hoor, als de krulspelden mijn moeder zien, dan begint haar haar vanzelf al te krullen. Ze zit echt niet slapend in haar bed. Dat haar dat valt gewoon zo, dat weet ik niet anders. Ik heb het haar van mijn vader. Daar moet je geen krullen in willen. Twee keer niezen en het hangt slap.”  

5. Met wat voor gevoel kijk je terug op het succes van ‘Hoe schoon is jouw huis’?

„Het was fijn dat we al wat ouder waren. Mama 72 en ik bijna 49. Sterallures hadden we niet. We hadden al genoeg gewerkt om dat te voorkomen. Als je altijd je eigen baas bent geweest, denk je ook: Doe normaal, we dragen onze eigen tas wel. Ik heb vaak geroepen: ‘Was er maar geur-tv‘. Als je een huis binnenkomt vol verdriet, ruik je bijna de tranen die daarbij horen.” 

6. Is er weleens onenig­heid tussen jullie? 

„Absoluut niet. We hebben jarenlang samen-gewerkt en deelden altijd één hotelkamer. Maar er is echt nóóit een onvertogen woord gevallen tussen ons. Mocht er al iets zijn, dan houden we allebei onze mond. Als ik dan na een kwartiertje zeg: Kijk mam, de zon is weer gaan schijnen, dan is het over.” 

 7. In 2019 nam je afscheid van je grote liefde Frank. Na een leven lang vechten tegen een bipolaire stoornis koos hij voor euthanasie. Hoe sta je in je rouwproces?

„Ik besef dat het beter was voor Frank om er niet meer te zijn, maar ik ben wel mijn liefste vriendje verloren. Een maand geleden vond ik het nog ongepast om te lachen, maar nu kan ik weer lachen. Ik heb een dagelijks ritueel waarbij ik een kaars aansteek en tegen hem praat. We gaven elkaar de hemel op aarde. Ik stel me hem daarboven voor in een zonnestoel met een glas limonade en een rietje van drie meter. Ik zeg ook altijd tegen mama: Wij gaan later nog veel limonade drinken aan zee.”

Tags

7 VRAGEN AAN...HOE SCHOON IS JOUW HUISMARJA & LINY

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck