7 vragen aan…Waldemar Torenstra

Waldemar Torenstra
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Vanessa Bontje

Na rollen als superhunk in series als Divorced en Vechtershart, diende zich vorig jaar bij Waldemar Torenstra een andere uitdaging aan. Hij kreeg de hoofdrol als Jurrian de Cock, de politierechercheur in de Baantjer-boeken en -series die zich afspelen aan bureau Warmoesstraat op de Wallen in Amsterdam. Nu, in navolging van de film Baantjer, het begin is inmiddels ook de gelijknamige serie begonnen op Videoland. Een mooie gelegenheid om de acteur 7 vragen te stellen!

  1. Het lijkt me best spannend om in de voetsporen van de vermaarde Piet Römer, die jarenlang was te zien als De Cock, met cee-oo-cee-kaa, te treden. Klopt dat?

,,Ja, in eerste instantie zeker. Na Joop Doderer (die in 1984 in de Baantjer-film, red.) Moord in Extase was te zien, en Piet Römer was dat best spannend. Maar ik houd ervan om verhalen over die jaren tachtig met de krakers, de penoze op de Wallen en de kroningsrellen in Amsterdam toen Beatrix koningin werd, te vertellen.”

2. Bovendien gaf de zoon van Piet, Peter Römer, je een prachtig compliment!

,,Inderdaad. Hij zei dat ik hem aan zijn vader in de rol van De Cock deed denken. Superlief vond ik dat. Ook vond ik het een grote eer. Dat hoefde hij niet te zeggen, maar hij deed het tóch.”

3. Behoorlijk wat scènes zijn buiten Amsterdam opgenomen. Hoe was dat?

,,Klopt. Het bleek lastig om in alle toeristendrukte gelegenheid te vinden om in Amsterdam zelf te draaien. Daarbij is het straatbeeld flink veranderd in de voorbije veertig jaar.”

4.Op welke manier?

,,Het is minder rauw dan in de jaren tachtig. Nu is het netter, maar ook zijn er lichtreclames die er toen niet waren.”

5. Waarheen zijn jullie uitgeweken?

,,Naar verschillende plekken, zoals Leiden en Schiedam. Daar konden we stukjes Amsterdam namaken, zodat het ’t dichtst kwam bij hoe het toen was.”

6. Waar zat de uitdaging voor deze ‘bleue’ rol als De Cock voor jou als ervaren acteur?

,,De Cock lijkt, zoals jij het zegt, misschien bleu. Maar wie zegt dat hij dat ook werkelijk is? Ik heb hem zo gelaagd geprobeerd neer te zetten, zonder dat hij een saaierd wordt.”

7. De Cock was getrouwd, jij bent al een paar jaar verloofd (met presentatrice Sophie Hilbrand). Blijven jullie forever fiancé of komt er dit jaar nog een huwelijk?

,,Hahaha, zéker niet forever fiancé, hoewel ik het wel een hele leuke status van onze relatie vind. Het huwelijk voelt als een eindstation, maar zo is het niet. Laat de trein nog maar even rijden!”

Tags

BAANTJERDE COCKWALDEMAR TORENSTRA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck