7 vragen aan…Actrice/zangeres Carolina Dijkhuizen 

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Vanessa Bontje

Het wordt swingen geblazen met Carolina Dijkhuizen! De actrice en zangeres gaat de theaters in met haar tribute aan de Koningin van de Discomuziek: Donna Summer. Tussen de liedjes door vertelt Carolina de levensloop van haar grote voorbeeld, die bijna zeven jaar terug na een slepende ziekte overleed.    

 1. Waarom heb je ervoor gekozen om Donna Summer te eren? 

,,Zij is samen met grootheden als Whitney HoustonDiana RossAretha Franklin en Tina Turner een heel groot voorbeeld voor mij. Omdat onze levens heel erg op elkaar lijken en ik ook zelfs qua uiterlijk wel iets van haar weg schijn te hebben, waardoor Donna Summer voor mij nóg dichterbij komt.” 

 1. In welk opzicht lijken jullie levens op elkaar? 

,,We droomden er allebei van om zangeres te worden en zijn beiden als kind begonnen met zingen in een kerk. Daarna ging ik de musicalwereld in en zij de kant van disco diva, wat ik dan weer graag naast mijn eigen musicalwerk doe. De parallellen in ons leven zijn best grappig er is een soort van connectie. En ik denk dat ik met dezelfde kracht als Donna zing.” 

 1. Heb je haar ooit wel eens op zien treden? 

,,Nee en daar baal ik vreselijk van. Dat had ik graag gewild, maar daarvoor is het nu te laat. Een van haar dochters zingt ook, misschien kan ik haar eens gaan beluisteren als ze de volgende keer komt.” 

 1. Misschien dat haar graf is te bezoeken? 

,,Het klinkt misschien gek, maar ik heb totaal de behoefte niet om naar Nashville, waar Donna Summer ligt begraven, te gaan en dan bij haar graf verwantschap ga zoeken. Haar energie, haar emotie zit in haar muziek. Daar haal ik het uit. Uit dingen die ze heeft gedaan.” 

 1. Welk liedje is favoriet? 

,,Oef… Niet te doen om te kiezen, ik vind ze allemaal goed. I Feel Love, Hot Stuff, Love to Love You… Ik zing ze allemaal graag, ken ze ook stuk voor stuk. Dat heb je als je al van jongs af aan groot fan bent. Zij was tot aan het einde van haar liedjes heel energiek. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk.” 

 1. Je gaat dit niet alleen doen toch? 

,,Klopt, ik word begeleid door Gare du Nord Orchestra, een Nederlandse band die ik zag toen ze op tour waren. Ik was onder de indruk van ze en zocht contact. We bleken een gezamenlijke passie te hebben voor de muziek van Donna Summer.” 

 1. Waarom is nu de tijd rijp voor deze tribute? 

,,Ik geloof niet in toeval. We spraken elkaar en beseften dat het nog nooit was gebeurd dat iemand een tribute aan Donna Summer had gebracht terwijl wij denken dat de mensen juist nu behoefte hebben aan haar positieve vibe. Het was zó beklonken met Gare du Nord. We versterken elkaar.”

Tags

7 VRAGEN AANCAROLINA DIJKHUIZENZANGERES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

 • Dirk
 • Brookland
 • LAM jouw museum
 • Dirck