7 vragen over DANIEL ‘JAMES BOND’ CRAIG

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

,,No Time To Die is mijn laatste, maar het wordt wel een van de beste” 

Voor de allerlaatste keer geeft acteur DANIEL CRAIG gestalte aan 007. De Britse acteur houdt het na 15 jaar met zijn glansrol No Time To Die, die in november in première gaat, voor gezien als superspion James Bond. Ondanks de mededeling dat hij zijn alter ego vaarwel zou zeggen, deed hij fans een belofte: ,,Dit is dan wel mijn laatste, het wordt wel een van de beste.” 

1. Waar komt Daniel Craig vandaan? 

Daniel is geboren in het Britse Chester. Zijn vader was adelborst in de koopvaardij (een cadet op het water) en zijn moeder een kunstlerares. Hij groeide op op schiereiland Wirral en ging na de scheiding van zijn ouders met zijn moeder en zus naar Liverpool.  

2. Wat zei hij over deze nieuwe Bond-film? 

,,Deze films worden niet vaak gemaakt. Het is de vierde keer, maar in het grotere geheel is dit nog maar een druppel in de oceaan. En come on… als je niet opgewonden raakt van het maken van zo’n grote film met deze cast en regisseur, dan kun je maar beter naar huis gaan. Ik had het gevoel dat we iets waren begonnen met Skyfall en dat wilde ik afmaken.” 

3. Er waren begin dit jaar, voordat Corona uitbrak, al wat geruchten over het eventuele stoppen van Daniel Craig… 

,,De volgende James Bond-film is mijn laatste”, zei hij in een talkshow. ,,Maar het wordt wel een van de beste, want we hebben Phoebe Waller-Bridge van Fleabag die ons helpt met het script.” 
 

4. Hoeveel huwelijken heeft Craig achter de rug? 

Voor Hollywoodbegrippen valt het nog mee. Met zijn eerste vrouw Fiona Loudon trouwde hij in 1992. Zij kregen een dochter. Later had hij een lange relatie met een zekere filmproducente, Satsuki Mitchell. Vervolgens trouwde Daniel in 2011 met actrice Rachel Weisz. Zij kregen in 2018 een kind.  

5. Waar woont deze laatste Bond nu? 

Afwisselend in Londen en New York.  

6. Was hij bij de eerste Bond-film bang voor typecasting? 

,,Tja… hoe kun je voorkomen dat zo’n rol je definieert?” vroeg hij zich af in Preview Magazine. ,,Je komt niet van dat personage af. Punt. Je hebt geen idee hoeveel nachten ik de plunnen en minnen tegen elkaar heb weggestreept. Maar wie wil nou die oude man inde pub zijn, die chagrijnig zegt dat hij Bond had kunnen zijn?! Haha.” 

7. Hoe voelt hij zich nu hij heeft uitgesproken dat het mooi is geweest? 

,,Ik zou niet willen zeggen dat het melancholisch voelt”, zei Craig in JFK. ,,Een bepaalde vorm van triestheid en heel veel emoties zeker. Laat ik zeggen dat ik na de laatste scène een speech wilde houden voor de hele crew. Nou, die kwam er niet uit. Dit is 15 jaar van mijn leven geweest. Ik was altijd terughoudend over een terugkeer. Maar goed, het is breed uitgemeten in de pers dat ik daarin altijd een zeur was!”  

Tags

7 VRAGEN OVERDANIEL CRAIGFILMJAMES BONDLONDONNEW YORK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck