Gijs Groenteman geboycot door Jan Slagter?

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jan-Kees Emmer

Spreekt MAX-baas Jan Slagter zijn veto uit over bepaalde gasten die in zijn programma’s mogen aanschuiven? Gijs Groenteman beweert dat hij door de omroepbaas wordt geboycot. Zoals eerder zijn moeder, Hanneke Groenteman, door Matthijs van Nieuwkerk buitenspel werd gezet…

Volgens programma- en postcastmaker Gijs Groenteman wil Jan Slagter hem niet meer in programma’s van Omroep MAX hebben omdat hij in het afgelopen seizoen van het satirische programma Media Inside elke aflevering een grap over Slagter maakte.

Running gag
,,In Media Inside van BNNVARA zat een ‘running gag‘ over Jan Slagter, vertelt de zoon van Hanneke Groenteman in de podcast. “We hadden hem uitgenodigd, maar hij besloot na de eerste aflevering dat hij het een onleuk programma vond waar hij niet aan mee wilde doen.”

Zijn humor
In de loop van de reeks werd de afzegging van Slagter een grapje dat elke aflevering terugkeerde. “Het leek me heel grappig om dat elke week een keer te zeggen. En dan moet je het ook afmaken en tot het einde toe volhouden.” Zelf vond Groenteman dat grappig, maar hij heeft inmiddels ondervonden dat Jan Slagter zijn gevoel voor humor niet deelt.

Niet welkom
Groenteman wilde in het Radio 1-programma MAX Nieuwsweekend aandacht voor de podcast die hij voor het Concertgebouw maakt over Schubert. maar hij was niet welkom. De reden was dat Jan Slager boos zou zijn over de grapjes. “Ik vind dat best ver gaan”, stelt Groenteman in de podcast.

Persona non grata
,,Dat je een grapje over een omroepbaas maakt en vervolgens persona non grata wordt. Je mag een grap leuk vinden of niet”, sluit Groenteman af. “Maar ik vind het iets heel anders dat iemand zich om die reden op redactieniveau met radioprogramma’s gaat bemoeien.”

,,Mijn kindje”
Slagter zou volgens Groenteman van mening zijn dat hij de naam van MAX had besmeurd. En dat is in de ogen van Slagter onvergeeflijk. ,,Ik heb MAX zelf opgericht en het is een beetje mijn kindje.”, merkte hij ooit op. Overigens is Gijs niet de eerste Groenteman die op het Hilversumse strafbankje zit.

Ook zijn moeder
Zijn moeder, journalist en programmamaker Hanneke Groenteman, heeft zich jarenlang afgevraagd waarom zij in 2016 opeens geen tafeldame meer mocht zijn in De wereld draait door. Wat bleek? Zij had een grap gemaakt over Matthijs van Nieuwkerk die bij hem niet in goede aarde viel…Tags

BOYCOTGIJS GROENTEMANHANNEKE GROENTEMANJAN SLAGTEROMROEP MAX

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck