Aandelen Disney op recordhoogte

Door: DitjesDatjes
14-11-2019

Met de lancering van Disney+ afgelopen dinsdag heeft moederbedrijf The Walt Disney Company goede zaken gedaan. Het aandeel van de entertainmentgigant steeg woensdag meer dan zeven procent nadat het bedrijf bekend had gemaakt dat al tien miljoen mensen zich hadden aangemeld voor de streamingservice.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Volgens Deadline overtrof dat getal de interne verwachtingen bij Disney, dat rekent op 60 tot 90 miljoen abonnees in 2024. De nieuwe klanten zijn niet allemaal betalende: de streamingdienst biedt een gratis proefperiode aan van zeven dagen.

Disney+ is deze week alleen nog beschikbaar in de VS, Canada en Nederland. Volgende week volgen Australië en Nieuw-Zeeland, eind maart gaat de streamingservice ook van start in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje.

Het nieuwe streamingplatform biedt volgens Disney bijna vijfhonderd films en 7500 afleveringen van honderden series. Het gaat onder meer om de films van Disney zelf, maar ook om een selectie uit de archieven van dochterondernemingen Pixar, Lucasfilm, Marvel, National Geographic en Fox. Ook staan er nieuwe series en films op Disney+, zoals Star Wars-serie The Mandalorian en een live action-remake van Lady And The Tramp.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD