Aangeefster De Munk: geen reden voor valse aangifte

Door: DitjesDatjes
30-06-2022

De vrouw die aangifte heeft gedaan tegen Danny de Munk wegens verkrachting heeft “er geen enkel belang bij” om de musicalster ten onrechte te beschuldigen. Dat stelt Richard van der Weide, de advocaat van de vrouw in een reactie aan Shownieuws. Dat gebeurde na een interview dat De Munk aan RTL Boulevard gaf, waarin hij ontkent ooit seks te hebben gehad met de vrouw.

“Cliënte kiest daar niet voor en heeft bij de daarvoor bestemde instantie, te weten de zedenpolitie, aangifte gedaan en daarin zo gedetailleerd mogelijk verteld wat haar destijds is overkomen”, zegt Van der Weide tegen Shownieuws. Volgens de advocaat is de politie druk bezig met het onderzoek. “Mijn cliënte acht het niet zuiver dat te belemmeren door uitlatingen in de media. Zij wacht de resultaten daarvan af en gaat ervan uit dat het recht zijn loop heeft.”

Royce de Vries, de advocaat van de Munk, heeft daarentegen donderdagavond in RTL Boulevard gezegd dat de acteur tegenaangifte gaat doen. “Naar de mening van Danny heeft zij een valse aangifte gedaan”, aldus De Vries. “Daarom zal er een tegenaangifte gedaan worden.” De Vries heeft donderdag een brief hierover gestuurd naar de advocaat van de vrouw. Ook wil De Munk de vrouw onder ede horen over haar aantijgingen.

Ontkenning

In RTL Boulevard ontkende De Munk ooit seks te hebben gehad met de vrouw die aangifte tegen hem deed. Hij spreekt van een vrijpartij in het herentoilet voorafgaand aan een optreden, waarbij de twee hebben gezoend. Ook geeft De Munk toe dat hij met de bewuste vrouw heeft afgesproken in zijn vakantiehuis, waar de twee elkaar in een gesprek hebben “opgehitst”.

Volgens de acteur werd dat gesprek verbroken door een hard elektronisch geluid. “Ik kijk naar de tafel en daar liggen de telefoons.” De Munk beweert dat de vrouw een opname maakte met haar telefoon. “Ik heb haar de huid vol gescholden”, zegt hij. “Vervolgens mijn huisje uitgestuurd en dringend verzocht alles te verwijderen.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD