Aantal bezoekers Joker passeert binnen week 300.000

Door: DitjesDatjes
11-10-2019

De nieuwe film Joker, waarin de ontstaansgeschiedenis van de beroemdste stripschurk ter wereld uit de doeken wordt gedaan, is een grote hit in de Nederlandse bioscopen. Binnen een week zagen al meer dan 300.000 mensen het grimmige epos. Dat blijkt uit de cijfers van de Nederlandse bioscoopbranche.

Joker is niet alleen in Nederland een grote hit. Ook in de VS brak de film het afgelopen weekend bezoekersrecords. In dat land deed Joker weer een discussie oplaaien over geweld in films. Een handvol tegenstanders stelt dat de film zou kunnen aanzetten tot geweld. Ook Talpa-coryfee Gordon uitte deze zorgen eerder deze week, nadat hij voortijdig de zaal had verlaten omdat hij de film te naargeestig vond.

De meeste bezoekers hebben echter louter lofuitingen voor de film, die oproept tot meer compassie voor verwarde mensen in de samenleving. Onder meer regisseur Martin Koolhoven brak een stevige lans voor Joker.

Joker won op het festival van Venetië een Gouden Leeuw en hoofdrolspeler Joaquin Phoenix wordt door vriend en vijand getipt voor een Oscar. In Nederland zijn voor zover bekend geen bioscopen die extra bewaking hebben ingehuurd.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen