Dreun: Max Verstappen niet meer bij Ziggo

Max weg bij Ziggo?
Door: Jos La Grande
18-05-2021

De Scandinavische mediagroep Nordic Entertainment Group (NENT Group) deelt waarschijnlijk een enorme dreun uit aan Ziggo Sport, want het bedrijf uit het hoge noorden heeft zo goed als zeker de F1-rechten gekocht voor Nederland. Max Verstappen verhuist naar een andere zender…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Naar verwachting wordt dat nieuws aanstaande donderdag al bekendgemaakt. Sportmarketingspecialist Chris Woerts zinspeelde maandagavond al bij VI op het nieuws dat bij Ziggo Sport als een dreun zal aankomen.

Nordic gaat niet alleen de F1 met Max Verstappen uitzenden via een nieuwe kanaal, maar ze zijn ook bezig om darts weg te halen bij SBS en ze zouden ook al de uitzendrechten hebben voor de Bundesliga-wedstrijden.

RTL heeft volgens Woerts meer dan €10 miljoen geboden op de uitzendrechten van de F1. Maar ook een Turks mediabedrijf bood bijna €15 miljoen per jaar. Beide biedingen waren kansloos. Er zou nu het megabedrag van €30 miljoen per jaar zijn geboden door de Scandinaviërs op de tv-rechten in Nederland waarschijnlijk vanwege Max Verstappen.

Bij Ziggo op kanaal 14 zijn de F1-races met Verstappen een publiekstrekker van jewelste met 1,5 miljoen kijkers per keer. De verwachting is dat de presentatoren Olav Mol en Jack Plooij meegaan naar de nieuwe zender. De zender moet alles nog gaan bouwen in Nederland.

Meer DenD