Aart Staartjes: ‘einde in zicht’

Bang voor de dood is Aart Staartjes niet. Maar nadat hij een beroerte heeft gehad is hij wel erg angstig om invalide te worden. De 81-jarige vertelde dinsdag hier openhartig over in het programma Sterren op het doek.

Beroerte

De Sesamstraat-acteur valt met de deur in huis: ,,Ik heb recent een beroerte gehad. Sindsdien neem ik elke dag trouw mijn bloedverdunner. De dood is wel het minste wat ik vrees. Maar dat ik invalide word, dat lijkt me erg” aldus Staartjes.

Angstig door Martine Bijl

Als voorbeeld noemt hij zijn oud-collega Martine Bijl. ,,Ik heb nog met haar gespeeld bij Sesamstraat; één scene, het was meesterlijk. Zo leuk en zo geweldig” vertelt hij. ,,En korte tijd later kwam de hersenbloeding, daar is ze aan onderdoor gegaan.”

‘Het is eindig’

Aart weet ook dat hij niet voor eeuwig zal blijven leven en beseft dat het einde voor hem steeds dichterbij komt. ,,Het is eindig, dat voel ik” zegt de televisie-icoon. ,,Ik voel dat ik in het laatste bedrijf zit. Als je 81 bent zoals ik, dan is de kans dat je 91 wordt bijzonder klein is. Maar ik ben niet bang voor de dood, al weet ik niet wat ik moet verwachten. Het is niet erg als het afgelopen is.”