Abbey Hoes: filmlandschap begint langzaam te kantelen

Door: DitjesDatjes
21-10-2020

Sinds de MeToo-beweging opkwam is ook de Nederlandse film- en televisiewereld veranderd. “Ik heb het gevoel dat mensen sneller hun grenzen durven aan te geven”, zegt actrice Abbey Hoes woensdag in het AD.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“‘Sex sells’, dat was ook zeker bij ons het geval. Bloot en erotiek werd te pas en te onpas in Nederlandse producties gepropt. En ik? Ik ga mooi zelf niet in mijn blote kont, omdat jij dan je film lekker kan verkopen”, aldus Abbey, die vanaf deze week in de film Buiten is het feest, naar de roman van Arthur Japin, te zien is.

Naakt kan uiteraard ook functioneel zijn, gaat de 26-jarige actrice verder. “Een liefdesscène waarin twee mensen die er al heel lang naar uitkeken, het eindelijk voor het eerst met elkaar doen. Dat kan heel mooi en intiem in beeld worden gebracht. Dan voegt het ook echt wat toe”, vindt ze. “Maar ik heb het wel eens geweigerd te doen toen mij letterlijk werd gezegd dat het ‘wel voor lekkere kijkcijfers zou zorgen’. Een groot deel van het Nederlandse filmlandschap zat ooit zo in elkaar. Dat begint volgens mij wel langzaam te kantelen. Film is zo mooi, omdat het je eigen verbeelding aan het werk kan zetten. Niet alles hoeft zo plat te zijn.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD