Abe moet beslissen over bruidsschat Ayako

Door: DitjesDatjes
12-08-2018

TOKIO – De Japanse regering moet volgende maand beslissen over de hoogte van de ‘bruidsschat’ die prinses Ayako meekrijgt bij haar huwelijk met zakenman Kei Moriya. De prinses, een achternicht van keizer Akihito, verliest door haar huwelijk automatisch haar keizerlijke status en haar titel. Dat verlies wordt ‘afgekocht’ door de bruid een zak geld mee te geven.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De al vorige maand aangekondigde verloving van prinses Ayako (27) werd zondag officieel door het uitvoeren van de voorgeschreven ‘Nosai no Gi’-ceremonie. Meteen daarna gingen de prinses en haar moeder prinses Hisako naar het keizerlijk paleis om het keizerpaar formeel op de hoogte te stellen van de verloving.

De volgende stap is volgende maand de ‘Kokki no Gi’, de ceremonie waarbij de huwelijksdatum van 29 oktober officieel wordt bekrachtigd. Als die plechtigheid achter de rug is, is het tijd voor premier Shinzo Abe om de voorzitters van het Hoger- en Lagerhuis bijeen te roepen om te praten over de uitkering aan de prinses. Haar oudere zus Noriko kreeg bij haar huwelijk in 2014 een bedrag van omgerekend bijna 800.000 euro.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD