Abortus redde leven van zangeres Halsey

Door: DitjesDatjes
03-07-2022

Halsey heeft in het verleden drie miskramen gehad. In een geval moest de zangeres de zwangerschap zelf afbreken omdat ze het anders mogelijk niet zou overleven, zo onthult Halsey in een essay dat ze schreef voor Vogue. De Amerikaanse schreef haar ervaringen op vanwege de veelbesproken uitspraak van het Amerikaanse Hooggerechtshof over de zaak Roe versus Wade.

“Ik heb drie keer een miskraam gehad voor mijn 24e verjaardag. Het was een soort wrede ironie dat ik wel makkelijk zwanger kon worden maar de zwangerschap niet kon volbrengen”, schrijft Halsey. Ze koos voor een abortus omdat haar lichaam in één geval de zwangerschap zelf niet afbrak waardoor haar eigen gezondheid in gevaar kwam. “Ik was zo bang voor mezelf en hulpeloos. Ik wilde wanhopig een einde maken aan de zwangerschap die mijn leven bedreigde.”

Halsey werd vorig jaar op haar 26e alsnog moeder. Ze verwelkomde in juli zoon Ender. “Veel mensen vragen me of ik sindsdien mijn standpunt over abortus heb heroverwogen. Het antwoord is beslist nee. Sterker nog, ik heb er nog nooit zo’n sterk gevoel over gehad. Mijn abortus heeft mijn leven gered en maakte de weg vrij voor het leven van mijn zoon. Iedereen heeft het recht om zelf te kiezen wanneer, of en hoe ze met deze gevaarlijke en levensveranderende ervaring omgaan.”

Vrouwen in de Verenigde Staten hebben door de beslissing van het Hooggerechtshof geen grondwettelijk recht meer op een abortus. Met de nieuwe wetgeving mogen staten zelf bepalen of een abortus daar is toegestaan of niet.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD