Acteur Danny Masterson ontkent aanklachten verkrachting

Door: DitjesDatjes
19-09-2020

Danny Masterson, vooral bekend van zijn rol in That 70s Show, heeft vrijdag ontkend dat hij drie vrouwen tussen 2001 en 2003 heeft verkracht. Dat deed de 44-jarige acteur, die is aangeklaagd wegens verkrachting, tijdens een hoorzitting in een rechtbank in Los Angeles. Het was de eerste keer dat hij in de zaak voor de rechter moest verschijnen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Volgens Masterson wordt hij “vervolgd” omdat hij een vooraanstaand lid is van Scientology. Zijn advocaat diende een verzoek in om de aanklachten af te wijzen. De rechter gaat op 19 oktober beslissen over dit verzoek. Dan wordt Masterson weer in de rechtbank verwacht.

De acteur werd in juni opgepakt en vervolgens op borgtocht vrijgelaten. Als Masterson wordt veroordeeld kan hij een celstraf van 45 jaar krijgen.

De acteur wordt ervan beschuldigd tussen januari en december 2001 een 23-jarige vrouw te hebben verkracht, in april 2003 een 28-jarige vrouw en nog een 23-jarige vrouw in zijn huis in Hollywood tussen oktober en december 2003. De onderzoeken naar de vergrijpen lopen al sinds 2016. Het kostte hem een jaar later zijn rol in de Netflix-serie The Ranch. Volgens justitie zijn er nog twee andere aanklachten maar worden die niet meegenomen omdat er onvoldoende bewijs is en de tweede zaak verjaard is.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD