Michiel Huisman voelt zich te groot voor Nederland

Door: DitjesDatjes
27-04-2018

In tien jaar tijd heeft de 36-jarige Michiel Huisman het ver geschopt. Na de oversteek boekte hij het ene na het ander succes met zijn acteerwerk in Amerika. Voor de acteur lijkt Nederland een gepasseerd station.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In maandblad Linda steekt Michiel zijn afkeer voor interviews niet onder stoelen of banken. Hij ging akkoord met een interview mits het door zijn goede vriendin Kim van Kooten werd afgenomen, die zelf ook geen voorstander van vraaggesprekken blijkt te zijn.

Gefrustreerd

,,Het staat er uiteindelijk nooit zoals je wilt dat het er staat. In het leukste geval zie je jezelf ineens iets formuleren waarvan je niet wist dat je dat vond, maar wanneer heb ik dat nou gezegd?”, klaagt Michiel tegenover Kim. ,,In het slechtste geval zit je een gesprek tandenknarsend uit en kom je totaal gefrustreerd thuis. Televisie-interviews zijn op zich prima, daar heb ik zelf de controle op hoe ik overkom,” aldus de Meest Sexy Man op Aarde van 2016.

Gemakzucht

,,Ik wil overal eerlijk antwoord op geven maar tegelijkertijd kan ik me zo vreselijk ergeren aan de gemakzucht van de vragensteller.” Huisman wil de controle houden, eist dat ook. De gelukkige die Michiel wellicht mag interviewen moet daarom akkoord gaan met het feit dat vriend Marc de foto’s maakt en diens vrouw Irena de visagie doet, aldus Privé. Ook de stylist is iemand uit ‘eigen kring’.

Michiel, die samen met vrouw Tara Elders en dochter Hazel (10) in New York woont, strooit wél graag met grote namen, nu hij het zelf gemaakt heeft. ,,Vorige week heb ik even koffie gedronken met Sofia Coppola.” En terloops laat hij in het opgeklopte interview nog weten op een feestje door James Bond-acteur Daniel Craig van een saai gesprek met een filmbons te zijn gered.

De wind in de rug

Het lijkt soms, als hij spreekt over ‘swamps’ en ‘hurricanes’ alsof hij moeite heeft met zijn geboortetaal. Maar ja, dat krijg je als je zo lang weg bent. Hoge bomen vangen veel wind en Michiel heeft de wind in ieder geval goed in zijn rug. Hopelijk heeft hij de wind ook mee als hij lekker terug naar de States gaat!

 

Meer DenD