Acteursvakbond SAG-AFTRA onderhandelt met studiobazen

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De Amerikaanse acteursbond SAG-AFTRA onderhandelt maandag met vertegenwoordigers van de Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP), de alliantie van Hollywoodstudio’s. De bond wil betere afspraken met de studio’s over het geld dat voortkomt uit streamingdiensten en merchandise en over het gebruik van AI in films.

Donderdag maakte de acteursbond bekend maandag opnieuw te gaan onderhandelen met de studio’s. Namens de AMPTP zijn meerdere studiobazen aanwezig bij de onderhandelingen. SAG-AFTRA beloofde de leden donderdag “noemenswaardige updates” direct te communiceren.

De staking van de film- en televisieacteurs van SAG-AFTRA duurt al meer dan tien weken. Dat deden zij in navolging van de scriptschrijvers van vakbond WGA, die hun werk begin mei neerlegden. De scriptschrijvers kwamen begin vorige week al wel tot een voorlopig akkoord met de studiobazen, om weer aan het werk te gaan. Zij wilden met hun staking onder meer een hoger loon en regels voor het gebruik van AI afdwingen.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck