Actie voor hotel Thaise koning in Beieren

Door: DitjesDatjes
29-07-2020

De politie heeft in het Beierse Garmisch-Partenkirchen woensdag ingegrepen bij een protestactie voor Hotel Sonnenbichl, de verblijfplaats van de Thaise koning Vajiralongkorn. Dit omdat het verkeer in gevaar werd gebracht.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De actiegroep PixelHelper, die eerder al actie had gevoerd voor het hotel, plaatste dit keer een grote zeecontainer voor de toegangsweg. “Een geschenk voor de koning”, aldus de actiegroep, met een knipoog naar de verjaardag van Vajiralongkorn een dag eerder. Op de container was zijn beeltenis aangebracht, maar bewerkt zodat de koning een opgeheven middelvinger toonde, zo lieten de actievoerders zien op sociale media.

PixelHelper werkt vaak met lichtprojecties, waardoor acties snel, simpel en met een of twee personen zijn uit te voeren. Zo zijn eerder dia’s geprojecteerd op het hotel en op het gemeentehuis van de Beierse plaats. Dinsdag waren er ook acties bij de Brandenburger Tor in Berlijn, waar aandacht werd gevraagd voor het verblijf van de koning in Duitsland.

De actievoerders vinden dat de koning zijn koninklijke plichten moet doen in eigen land. Hij verblijft in Beieren en is dit jaar pas vijf keer voor minder dan 24 uur in Thailand geweest.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD