Actie LAKDOORTIJN van Wendy en Youp begint met 22.985 euro

Door: Caroline Vlietstra
31-05-2017

AMSTERDAM – De nagellak-actie #lakdoor van Youp van ’t Hek en Wendy van Dijk heeft al 22.985 euro opgeleverd. Het streefbedrag van Wendy en Youp is 1 miljoen euro, bedoeld voor de aanschaf van een robot om tot nu tot ongeneeslijk zieke kinderen met hersenstamkanker te behandelen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Ga naar www.lakdoortijn.nl voor de actuele stand.

Wendy van Dijk en Youp van ’t Hek hebben de handen ineen geslagen om geld op te halen ten behoeve van deze baanbrekende methode voor kinderen met hersenstamkanker. Dinsdagavond vertelden ze hierover in RTL Late Night en liet Youp zijn nagels lakken in vier kleuren. De bedoeling is dat ze potjes nagellak verkopen van de ernstig zieke Tijn van Kolsteren, bekend van zijn nagellak-actie voor Serious Request in december. Met nog 37 dagen te gaan staat de teller woensdagochtend op 22.985 euro.

Tijn werd in december bekend met zijn ‘Lak aan’-actie in Het Glazen Huis van 3FM Serious Request. Hij haalde toen meer dan 2,5 miljoen euro op voor de behandeling van kinderen in Afrika met longontsteking. Nu hij zelf niet meer lang te leven heeft, wil hij nog één keer in actie komen voor kinderen die net als hij vechten tegen hersenstamkanker. Wendy van Dijk is ambassadrice van de stichting Semmy. Youp van ’t Hek raakte geroerd door de nagellak-actie van Tijn en kwam in contact met Tijns oncoloog Dennis van Vuurden nadat hij er een column aan had gewijd.

Van Vuurden is kinderoncoloog bij VUmc en zegt: “Een van de grootste problemen in de behandeling van kinderen met hersenstamkanker is dat medicijnen die in het laboratorium goed werken, de tumor niet bereiken. Met 1 miljoen euro kan de robot aangeschaft en onderhouden worden en kunnen meerdere kinderen worden behandeld. In het laboratorium zullen we tegelijkertijd verder zoeken naar betere medicijnen en combinaties van geneesmiddelen, die we vervolgens weer met de robot kunnen gaan toedienen. Ik roep dan ook het bedrijfsleven en de farmaceutische industrie van harte op ons te helpen hersenstamkanker de wereld uit te krijgen.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD