Actrice Meral Polat gepest op basisschool door afkomst

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

In De Luizenmoeder worden op basisschool De Klimop vooral ouders gepest en buitengesloten door andere ouders, maar op een echte school zijn ook kinderen slachtoffer van pesterijen. Helaas weet actrice Meral Polat, die Melanie speelt in het populaire programma, daar alles van.

Jongen

,,Ik was het meisje uit Zaandam met de doorgetrokken wenkbrauwen. Iedereen om me heen op de basisschool was blond, dus ik werd door de rest als anders gezien”, zegt Meral tegen weekblad Privé. ,,Ik zat op een christelijke school, maar naast ons huis zat een openbare school. Elke dag op weg naar school kwam ik daar een jongen tegen die riep: ‘Vieze Turk, rot op naar je eigen land’. Thuis vroeg ik: Papa, wat is ons eigen land. Dit is toch ons land?”

Op een dag was Meral de jongen zo zat dat ze zich niet meer in kon houden. ,,Uiteindelijk heb ik hem in elkaar geslagen en gezegd dat ik hem nooit meer wilde zien.” De actrice weet dat het niet goed is geweest dat ze de jongen heeft geslagen. Ze vindt vooral dat volwassenen er alles aan moeten doen om pesten te stoppen.
,,Het is belangrijk om kinderen duidelijk te maken hoe groot de impact van pesten is. Het kan later grote trauma’s veroorzaken.”

Kind

Meral heeft zelf nog geen kinderen, en geloofde in het begin dan ook niet dat sommige scenario’s in De Luizenmoeder écht gebeuren. Ze denkt wel alvast na over hoe zij de opvoeding wil aanpakken, want nu ze 36 is en een vaste vriend heeft, vindt ze de tijd rijp voor een kind. ,,Ik houd mijn hart nu al vast voor de lagereschooltijd. Ik zou heel nadrukkelijk op zoek gaan naar een school die past bij mijn beeld over hoe ik mijn kind zou willen opvoeden. Dat zal nog een zoektocht worden maar één ding is zeker: het wordt niet De Klimop.”

Vanaf januari is het tweede seizoen van De Luizenmoeder te zien, waarin Meral wederom moeder Melanie speelt.

Tags

DE LUIZENMOEDERMERAL POLATPESTENSTER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck