AD stopt met radiocolumn cabaretier Vincent Bijlo

Door: DitjesDatjes
27-01-2020

Vincent Bijlo moet per direct stoppen met zijn radiocolumn in het AD. Dat schrijft de cabaretier in zijn laatste column die maandag is gepubliceerd. Bijlo schreef wekelijks in de krant over het Nederlandse radiolandschap.

Het besluit om te stoppen met de radiocolumn is genomen door de hoofdredactie, laat Bijlo weten. “Het is natuurlijk ontzettend jammer dat de enige krant in Nederland die op regelmatige basis aandacht aan radio besteedde, dat vanaf nu niet meer doet”, vindt Bijlo.

De cabaretier kreeg het nieuws telefonisch te horen. “Alle dingen moeten een keer ophouden’, zei de hoofdredacteur. ‘Ja’, antwoordde ik boos, ‘uiteraard, dat geldt ook voor jouw hoofdredacteurschap.’ Hij moest er om lachen, de hoofdredacteur kan goed tegen dat soort stekelige grappen.”

Op sociale media wordt het afscheid van de column betreurd. “Wat jammer”, schrijft radio-icoon en tegenwoordig burgemeester Sjors Fröhlich. “Moet alles dan alleen maar gaan over de talkshow-oorlog en Angela de Jong? Er is zoveel moois op radio en podcast om over te schrijven.”

Bijlo begon in mei 2016 met zijn column.

 

BuzzE

 

 

TAGS

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen