A’DAM Toren in regenboogkleuren voor première ANNE+

Door: DitjesDatjes
11-10-2021

Ter gelegenheid van de première van de speelfilm ANNE+ licht de A’DAM Toren maandagavond in regenboogkleuren op. Hoofdrolspeler Hanna van Vliet, regisseur Valerie Bisscheroux en scenarist Maud Wiemeijer hebben de gekleurde lichten van de Amsterdamse toren ontstoken, meldt distributeur Dutch FilmWorks. Ook de rest van de cast was bij het feestelijke moment aanwezig.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het langverwachte bioscoopvervolg op de NPO-hitserie ANNE+ beleeft de wereldpremière in bioscoop EYE, die naast de A’DAM Toren staat. De serie, die tot nu toe twee seizoenen beslaat, vertelt over het leven van een jonge queer vrouw in Amsterdam. De reeks werd meerdere keren genomineerd voor onder meer de Gouden Kalveren en de Prix Europa.

In de film staat Anne op het punt met haar vriendin naar de Canadese stad Montreal te verhuizen. Ondertussen worstelt zij met het afronden van haar eerste boek. In de film keren veel hoofdrolspelers uit de serie terug, onder wie Van Vliet, Jouman Fattal en Jade Olieberg. Een grote nieuwe rol is weggelegd voor de non-binaire acteur Thorn Roos de Vries.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD