Adele zwaar onder vuur na bikinifoto

Adele
Door: Eva Steins
31-08-2020

Adele ligt zwaar onder vuur nadat ze zondag een foto op instagram deelde waarbij ze poseert in een bikini met de Jamaicaanse vlag, bantoe-knotjes en een verentooi. Critici verwijten de ster dat zij de Jamaicaanse cultuur kaapt.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Haar Instagram-volgers reageren verontwaardigd en beschuldigen Adele van culturele toe-eigening. Adele deelde de foto om stil te staan bij het afgeblazen carnaval dat jaarlijks in de Londense wijk Notting Hill wordt gehouden.

‘Hoe kan ze in deze tijd denken dat dit oké is?’

Een groot aantal van haar volgers vindt haar kleding en kapsel op de foto niet gepast. Vooral de knotjes die zij draagt lokken verontwaardigde reacties uit.

LEES OOK:

Adele onthult geheim gewichtsverlies

De bantoe-knotjes werden oorspronkelijk door volkeren in centraal- en zuidelijk Afrika gedragen. Haar volgers beschuldigen Adele van culturele toe-eigening, waarbij iemand die geen onderdeel van een bepaalde cultuur is, zich daar wel elementen van laat aanmeten.

Dit wordt vaak bekritiseerd, zeker als het witte personen betreft die onderdelen van een minderhedencultuur kopiëren.

Carnaval

Normaal kan Adele rekenen op een regen van complimenten onder haar Instagram-posts, zeker na haar grote gewichtsverlies. Veel van haar volgers nemen het op voor de zangeres en zeggen het mooi te vinden dat Adele een andere cultuur eert. De Londenaars zeggen dit te waarderen, zeker omdat Notting Hill Carnival juist een mengeling van culturen is.

LEES OOK:

Adele weet niet wanneer volgende album uitkomt

Meer DenD