Adele over overleden vader: ’Ik spuug in zijn gezicht!’

Adele
Door: Ditjes en Datjes
13-05-2021

Dinsdag is Mark Evans (57) overleden, de vader van zangeres Adele. Dat het niet boterde tussen de twee was geen geheim. Adele zou zo’n slechte band met haar vader hebben gehad, dat ze de mogelijkheid om afscheid van hem te nemen aan zich voorbij heeft laten gaan.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Toen Adele amper drie jaar oud was, verdwijnt Mark Evans praktisch uit haar en zijn echtgenote Penny Adkins’ leven. Door zijn alcoholverslaving was hij weinig betrokken bij de opvoeding van zijn dochter. De oorzaak van Evans zijn drankprobleem, zou zijn ontstaan door het overlijden van zijn vader, Adele’s opa.

Schamen

„Ik dronk elke dag twee liter wodka of zeven à acht pilsjes weg”, vertelt hij tien jaar terug aan The Sun en wil zijn spijt betuigen aan Adele. „Ik dacht de hele tijd: hoe kan ik Adele dit aandoen? (..) Ik kon alleen maar drinken. Daar schaam ik me heel erg voor. Ik was er niet voor mijn dochter toen ze me nodig had. Daar heb ik nog steeds elke seconde van de dag spijt van.” aldus Evans.

„Toen Adele nog een baby was, lagen we nachtenlang samen op de bank, luisterend naar muziek van Ella Fitzgerald, Louis Armstrong, Bob Dylan en Nina Simone.” vertelt hij in datzelfde interview. ,,Ik ben er zeker van dat dit de sound van Adele heeft gevormd.” vertelt Evans verder. Adele is woest dat haar vader denkt een grote rol gespeeld te hebben in de ontwikkeling van haar carrière.

Woest

Een jaar later liep de vader-dochter relatie compleet uit de hand. „Ik was er klaar voor om een poging te doen opnieuw een band met hem op te bouwen. Maar hij heeft het verknald.” laat Adele weten. ,,Hij zal nooit meer iets van mij horen, want er is niets dat me bozer kan maken dan mijn vader die wordt omgekocht door de pers.” aldus de woeste zangeres. Mark zou tegen de pers hebben gesteld dat Adele’s problemen met mannen het gevolg waren van het feit dat hij haar destijds in de steek had gelaten.

‘Mijn bloed kookt’

Dit schoot bij de zangeres in het verkeerde keelgat. „Als ik hem ooit zie, spuug ik in zijn gezicht!”, zei ze tegen Vogue. ,,Tien jaar later komt hij plots tevoorschijn en zegt hij ’misschien verantwoordelijk te zijn’ voor de problemen die ik heb met mannen. Rot op! Hoe durft hij commentaar te geven op mijn leven?! Mijn bloed kookt.”

Vader en dochter hebben hun ruzie naar alle waarschijnlijkheid nooit bijgelegd.

Meer DenD