Adèle steunt vriendin met psychische problemen

Door: DitjesDatjes
13-08-2018

LONDEN – Adèle steekt in een post op Instagram een goede vriendin die kampt met psychische problemen een hart onder de riem.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Laura Dockrill beviel in februari van een zoontje. Het jongetje is Adèle’s petekind. Sindsdien heeft ze postpartum psychose, dat gepaard gaat met hallucinaties en manische depressiviteit. “Dit is mijn beste vriendin”, schrijft Adèle bij een foto van haar met Laura en diens zoontje. “We zijn al heel lang vriendinnen. Zes maanden geleden kreeg ze mijn prachtige petekind en dat was in meerdere opzichten haar grootste uitdaging. Ze heeft een prachtig, intiem en hartverscheurend stuk geschreven over het moeder worden en hoe het is om de diagnose postpartum psychose te krijgen. Mama’s, praat over hoe je je voelt want het kan soms jouw of iemand anders’ leven redden.”

De zangeres zet bij haar post een link naar het stuk wat Laura schreef op een blog over ouderschap. Daarin vertelt ze over een ‘gruwelijke’ bevalling die volgens haar dokter de oorzaak van de ziekte zou kunnen zijn. Laura beschrijft dat haar bij thuiskomst het gevoel bekroop dat haar leven uit haar handen glipte en niet te weten hoe dat ooit zou veranderen. Haar huid werd bleek, ze kon niet eten of drinken en ze begon zelfs ernstige angstaanvallen te krijgen. Toen het erger werd, beschuldigde Laura haar partner Hugo zelfs van het ontvoeren van hun baby. Na een intensieve behandeling gaat het nu elke dag een stukje beter met Laura.

Adèle en Laura zijn al sinds hun tienerjaren vriendinnen. Het nummer ‘My Same’ op het album 19 gaat over Laura.

 

BuzzE

 

 

TAGS

Meer DenD