Advocaat slachtoffer woedend: Jeroen Rietbergen NIET vervolgd voor verkrachting

Jeroen Rietbergen komt weg met verkrachting
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Het Openbaar Ministerie heeft de aangifte van verkrachting tegen Jeroen Rietbergen geseponeerd vanwege gebrek aan bewijs. Rietbergen hoeft daardoor niet voor de rechter te verschijnen en wordt dus niet vervolgd.

De beslissing is zeer opvallend te noemen, omdat het OM vorig jaar nog bekendmaakte de bandleider te vervolgen. Rietbergen werd ervan beschuldigd The Voice of Holland-kandidate Nienke Wijnhoven te hebben misbruikt. Dat Jeroen niet wordt vervolgd, is voor Nienke een enorme klap in het gezicht. Haar advocaat Sébas Diekstra is extreem teleurgesteld. ,,Ze hebben haar onnodig beschadigd”, zegt hij tegen het AD.

Geseponeerd

Het gebeurt niet vaak dat het OM in zo’n laat stadium de zaak alsnog seponeert. Nienke heeft vandaag uitleg gekregen over het besluit om te seponeren. Volgens het OM was de verklaring van Nienke overtuigend en beriep Rietbergen zich aanvankelijk bij de rechter-commissaris op zijn zwijgrecht waarna besloten is hem te vervolgen. Maar in de loop van het onderzoek werd er onvoldoende steunbewijs gevonden om te kunnen bewijzen dat er sprake was van dwang.

The Voice of Holland

De zaak van Rietbergen kwam in opspraak na de BOOS-uitzending over de misstanden achter de schermen bij The Voice of Holland. Jeroen was de enige die toegaf grensoverschrijdend gedrag te hebben vertoond. Wel ontkende hij strafbare feiten te hebben gepleegd.

Tags

JEROEN RIETBERGEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck