Advocaat Voice-slachtoffers blij met Yvonne Coldeweijer

TVOH slachtoffers blij met Yvonne Coldeweijer
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Julia Zendman

Het jaar 2022 startte met een enorme klap nadat het programma BOOS van Tim Hofman alle misstanden bij The Voice of Holland aan het licht bracht. Eén van de slachtoffers, Nienke Wijnhoven (24), durfde het aan om haar verhaal te doen bij Beau. Yvonne Coldeweijer nam het publiekelijk voor haar op.

Advocaat Sébas Diekstra was geschokt toen hij Nienke aan de talkshowtafel zag zitten. „Als je alle daderinformatie dan al op tafel gooit, is het voor de wederpartij makkelijker om dat later te torpederen”, zei hij tegen AD.

Aangifte

Diekstra overtuigde Nienke aangifte te doen naar aanleiding van de aanranding door bandleider Jeroen Rietbergen. Het grootste gedeelte van de vermeende slachtoffers deed geen aangifte. Ze waren allemaal bang dat een strafzaak hen de rest van hun leven zou achtervolgen. Een grote tegenslag voor Nienke. „We hadden in het begin het gevoel dat we met 20, 30 slachtoffers de strijd zouden aangaan. Niet één van de negentien slachtoffers in de BOOS-aflevering deed aangifte. Een treurige constatering.” Na haar verhaal bij Beau kreeg Nienke veel steun, maar al gauw sloeg dit om. „Toen mensen gingen wroeten, vonden ze een oud artikel waarin stond dat ze wel eens een beschuitje zou willen eten met Rietbergen, en kreeg ze veel shit over zich heen”, vertelt Diekstra. Een aantal mensen zijn toen voor Nienke opgekomen, waaronder juicekoningin Yvonne Coldeweijer.

Maand des oordeels

Jeroen Rietbergen zou deze maand verhoord zijn door de onderzoeksrechter in het verlengde van het politieonderzoek. Deze scoop deelde Yvonne afgelopen maand. Of Jeroen uiteindelijk vervolgd gaat worden voor zijn daden is nog onduidelijk.

Tags

Jeroen RietbergenSébas DiekstraThe Voice of HollandTim HofmanYvonne Coldewijer

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie