Advocaten ITV over TVOH-schandaal: ‘Niet alle melders in gesprek’

Door: Charlotte Wijnen
22-02-2022

Sommige slachtoffers die een melding hebben gedaan over seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij The Voice of Holland hebben vervolgens niets meer van zich laten horen. Het advocatenkantoor dat hier onderzoek naar doet roept de slachtoffers dan ook op zich weer te melden.

Naar aanleiding van de tientallen meldingen werd The Voice of Holland stopgezet. Maar in de eerste dagen na de BOOS-uitzending hebben veel mensen een melding gedaan die later niet meer hebben gereageerd op vragen. Dat laat producent ITV Studios weten, dat het kantoor heeft ingeschakeld om een extern onderzoek te doen.

Advocatenkantoor Van Doorne heeft ‘al veel mensen geïnterviewd’ en ‘bouwt een gedetailleerd beeld op van de cultuur rond The Voice en wat er is gebeurd’, zo staat er in de verklaring. ,,Wij blijven ons ervoor inzetten dat ieders stem wordt gehoord en dat iedereen die verantwoordelijk is voor ongepast gedrag, wordt geïdentificeerd.”

ITV wil de slachtoffers dan ook aanmoedigen zich alsnog te melden. ,,Wij willen mensen aanmoedigen zich te melden met alle informatie die u mogelijk heeft. Gaat u er alstublieft niet vanuit dat wat u te melden heeft niet belangrijk is, of dat Van Doorne alles al weet.”

Het advocatenkantoor benadrukt dat de gesprekken ‘op vertrouwelijke basis’ zijn en er ook een gespecialiseerde slachtofferadvocaat beschikbaar is.

Meer DenD