Afgeluisterde gesprekken tussen Ali B en zijn vrouw: Breghje hielp met strategie

Discutabele rol van ex-vrouw Ali B
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Uit afgeluisterde gesprekken tussen Ali B en zijn vrouw Breghje Kommers blijkt dat zij de rapper hielp met het bedenken van een strategie om zo goed mogelijk uit de situatie te komen.

De derde dag van de rechtszaak tegen Ali B is begonnen. De officier van justitie begint met het requisitoir en het OM spreekt van een strafzaak met grote impact op de samenleving, de slachtoffers en de verdachte. ,,Deze zaak laat zien dat ongeacht de positie van de verdachte, grensoverschrijdend gedrag niet wordt getolereerd”, aldus de officier.

Bewijs

Vervolgens wordt het bewijs besproken bij de drie verschillende gebeurtenissen rondom Naomi, voormalig The Voice-kandidaat Jill Helena en Ellen ten Damme. De officier van justitie benadrukt dat Naomi al in 2019 melding maakte van de verkrachting bij de politie, ver vóór de uitzending van BOOS.

Afgeluisterde gesprekken

Ook worden afgeluisterde gesprekken tussen Ali B en zijn vrouw Breghje besproken. In het gesprek bedenken ze een strategie om zo goed mogelijk uit de situatie te komen nadat de beschuldigingen tegen Ali B binnenstroomden. Het OM stelt dat Breghje op persoonlijk vlak ‘helemaal klaar’ was met haar man, maar hem op zakelijk vlak nog wel verdedigde.

‘Woord tegen woord’

Volgens de officier van justitie heeft Ali B het in het gesprek met zijn vrouw over Naomi. ,,Het is dan woord tegen woord”, zegt Ali B in het gesprek. ,,Juist omdat het een escort was dacht ik: dat is veilig.”

Ook gaf Ali B in het gesprek toe dat hij iets deed waar Naomi van schrok, maar dat hij zich veilig voelde ‘omdat ze toch maar een stripper, een webcamgirl was’. De officier van justitie beschouwt dit als een bekentenis.

‘Zeer belastend’

Later zei Ali B dat dat gesprek met zijn vouw over een andere vrouw ging, maar het OM acht dit onwaarschijnlijk. Ook noemt het OM de verklaring van Ali B dat hij niet wist wie Naomi is, ongeloofwaardig.

De gesprekken tussen Ali B en zijn vrouw worden als ‘zeer belastend’ voor hem bestempeld. De officier van justitie zegt dat er voldoende bewijs in het dossier is om te concluderen dat de verklaring van Naomi betrouwbaar is, en die van Ali B niet.

Tags

ALI B

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck