Veel besproken aflevering First Dates

First dates

Gisteravond was het zover. Speciaal voor Valentijnsdag kwam het bekende NPO-programma First Dates, met een aflevering vol BN’ers. Giel Beelen, Mariska van Kolck, Maik de Boer, Yvonne Coldeweijer en Sipke Jan Bousema waren in de aflevering te zien. Bijna 700.000 mensen keken naar de zenuwachtige, datende BN’ers. Er gebeurde een aantal opmerkelijke dingen.

Sipke Jan Bousema in tranen

Zo kon Sipke Jan Bousema zijn tranen niet in bedwang houden. In de aflevering was een huilende Sipke te zien. Hij geeft aan veel moeite te hebben met het feit dat de provincie Friesland geen regenboogvlag hijst: ,,Die regenboogvlag wordt in Friesland nog niet gehesen op het provinciehuis, terwijl het als provincie belangrijk is om uit te spreken wij zijn voor inclusiviteit.” Zijn date Dennis Michael kon zich volledig in het verhaal van Sipke verplaatsen. ,,Friesland is de enige niet regenboog-provincie van Nederland”, vertelde de voormalig AVRO-presentator aan zijn date. Hoewel de twee elkaar goed begrepen, gaf Sipke aan niet een vervolgdate te willen.

Giel Beelen tot over zijn oren?!

Wat wel een enorme match bleek, waren Giel Beelen en zijn date Malou Brantjes. Tijdens hun date vliegt de vonk duidelijk over. Hun date bestaat uit openhartige gesprekken waarin Giel een duidelijk geëmotioneerd en persoonlijk verhaal deelt. Het bleef niet alleen bij een tweede date. De twee zijn nu officieel samen.