Afscheid Patrick valt OML’ers zwaar: ‘Voor ons ook ooit werkelijkheid’

Afscheid Patrick zwaar voor OML'ers|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Over Mijn Lijk is een zwaar en heftig programma en elke aflevering zorgt weer voor tranen bij de kijkers. Maar de aflevering van gisteren was extra emotioneel. De uitvaart van Kiki werd in beeld gebracht en er werd afscheid genomen van Patrick op de dag dat hij euthanasie pleegt.

In het programma Over Mijn Lijk volgt Tim Hofman deelnemers die ongeneeslijk ziek zijn. En hoewel het programma elke week voor tranen zorgt bij de kijkers, valt het ook de deelnemers en hun families zwaar.

Het afscheid van Patrick

Via Over Mijn Lijk hebben Roy en Annick het koppel Patrick en Tibby leren kennen. Een gezin stichten was de grote wens van Roy en Annick, maar door de hersentumor van Roy is het nog maar de vraag hoe lang hij van het ouderschap kan genieten.

Patrick en Tibby herkenden zich in dit verhaal. Patrick had een zeldzame vorm van darmkanker en wist dat het hem fataal zou worden. Hij bleef echter niet wachten op de dood: hij deed er alles aan om zoveel mogelijk tijd met zijn zoontje Norwin door te brengen.

Omdat Patrick geen lange lijdensweg wilde en ‘als Patrick’ wilde gaan, koos hij voor euthanasie. In de aflevering van gisteren zagen we hoe Tim afscheid van hem nam. Patrick is op 26 oktober 2020 overleden op 32-jarige leeftijd.

‘Voor ons ook ooit werkelijkheid’

De dood van Patrick valt Roy en Annick, die een sterke band met hem hadden opgebouwd, enorm zwaar. ,,Woorden heb ik niet voor deze aflevering van Over Mijn Lijk”, schrijft Annick in Instagram Stories. ,,Ik ben er zo door geraakt en emotioneel, vooral ook wat er deze aflevering gebeurde.”

Het afscheid van Patrick heeft haar ogen opnieuw geopend: op een dag zal die nachtmerrie ook voor haar en Roy werkelijkheid zal worden. ,,Het verschrikkelijk zware afscheid van Patrick, wat voor ons ook ‘ooit’ werkelijkheid gaat worden. En als ik dan zie waar die mega sterke Tibby en Norwin nu staan. WAUW”, aldus Annick. ,,Dag lieve Kiki & Patrick.”

Tags

AFSCHEIDOVER MIJN LIJKTIM HOFMAN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck