Afschuwelijke details bekend: Burgemeester met hamer doodgeslagen na ‘gepassioneerde verzoening’!

Burgemeester Aalst
Door: Redactie
06-08-2020

Het is afschuwelijk! De Vlaamse oud-burgemeester Ilse Uyttersprot is in bed doodgeslagen met een hamer. De dader is haar geliefde, vastgoedmakelaar Jurgen Demesmaeker. Bizar: de avond vóór de moord zou er nog een ‘gepassioneerde verzoening’ hebben plaatsgehad.


De verdachte, Jurgen Demesmaeker, heeft bekend dat hij van Uyttersprot met een hamer heeft doodgeslagen. Dat gebeurde na een ruzie de dag ervoor, die volgens Vlaamse media werd bijgelegd na een ‘gepassioneerde verzoening’. Volgens de advocaten van de verdachte gaat het ook niet om moord, maar om ‘passionele doodslag’. ,,Onze cliënt werd wakker, nam een hamer uit een gereedschapskoffer in de kamer ernaast en sloeg haar dood. Hij besefte meteen wat hij had gedaan, deed zijn kleren aan en gaf zich aan bij de politie.”

Wurgpoging


Dat de relatie niet zonder problemen was, dát erkennen ook de advocaten. “Er waren spanningen, maar ze waren een koppel. (…) Ze wilden samen verder. Jurgen was al voorgesteld aan haar familie, maar hij wilde ook publiekelijk naar buiten komen als koppel. Ilse wilde dat nog niet.” Uit de verklaringen die de verdachte heeft afgelegd zou blijken dat hij opstond toen haar wekker afging, Hij haalde de hamer en sloeg! Overigens werd Demesmaeker in 2014 beschuldigd dat hij zijn ex-vriendin probeerde te wurgen en had gestalkt; hij werd veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijk.


Ex-man wist van niks

Ook daarvóór was hij al eens veroordeeld wegens het opzettelijk toebrengen van ‘slagen en verwondingen’. Dat gewelddadige verleden was niet bekend bij de ex-man van Ilse Uyttersprot. Deze Frank Van Impe liet in een eerste reactie op de moord weten: ,,We horen dat de dader al een gerechtelijk verleden had. Maar daar wisten wij niks van. Ik weet niet of Ilse dat wist. Wij in elk geval niet. Mochten onze twee zonen geweten hebben dat hij al eens veroordeeld was voor gewelddadige feiten, dan zouden ze hun moeder zeker gewaarschuwd hebben. En gevraagd hebben om op te passen met die man. Maar ze wisten het niet. Het besef dat hun moeder nu dood is omdat iemand haar bewust pijn wilde doen hakt er zwaar in…”


Belachelijk gemaakt

Tien jaar geleden kwam Uyttersprot in het nieuws door een ‘seksvideo’. Ilse Uyttersprot was gefilmd terwijl ze in Spanje seks had met haar toenmalige vriend, een chirurg uit Aalst. Ze waren intiem bovenop een toren. Veel mensen verkneukelden zich om het filmpje, maar zelf kon Uyttersprot er niet om lachen. Ze liet nadien weten: ,,Ik heb mij altijd sterk gehouden, als burgemeester. Maar als mens, als vrouw, als moeder en als dochter heb ik het ervaren als een zwaar geweld tegen mijn persoon. Ik had niemand iets verkeerd gedaan, en toch werd ik wereldwijd belachelijk gemaakt.”

Meer DenD