Agressieve vorm kanker gevonden bij vrouw Oscar Kazán

Oskar Kazan
Door: DitjesenDatjes
22-02-2020

Er zijn onzekere tijden aangebroken voor Oscar Kazán en zijn verloofde Bregje. Bij de vrouw is een voorstadium van de meest agressieve vorm van baarmoederhalskanker aangetroffen. Uit onderzoek moet blijken op welke manier het behandeld kan worden. 

‘Hopelijk op tijd’

Vorig jaar beviel de 28-jarige vrouw van een tweeling. Het koppel woont in Spanje en daar is het gebruikelijk dat vrouwen na de bevalling een uitstrijkje laten maken om te kijken of er actieve kankercellen zijn. Na de geboorte van haar eerste kind heeft Bregje het niet laten doen, maar dit keer wel. ,,Stel je voor dat ze dat niet had gedaan en over vijf jaar was gegaan?”, zegt Oscar tegen weekblad Story. ,,Dan had het veel erger kunnen zijn. Nu zijn we er hopelijk op tijd bij.” 

Wat al duidelijk is, is dat het gaat om een zeer agressieve vorm van baarmoederhalskanker. Hoe de ziekte bij Bregje behandeld kan worden en in welk stadium het zich precies bevindt, wordt nog onderzocht. Het koppel zit dus momenteel in grote onzekerheid. ,,De artsen willen nu een stukje van de baarmoedermond wegsnijden en naar aanleiding van die uitslag beslissen ze wat er verder gaat gebeuren. Daarop is het nu wachten.” Oscar hoopt dat de artsen snel handelen. ,,Ze zullen ook begrijpen dat we willlen weten waar we aan toe zijn.”

Meer DenD