Ajax-keeper Onana een jaar geschorst: ‘Dopingovertreding’

Onana
Door: Eva Steins
05-02-2021

Het gaat niet lekker bij AFC Ajax. Nadat bekend werd dat nieuwe aanwinst Sebastién Haller definitief niet ingezet zal worden in de Europa League volgt er een tweede drama voor de club. Keeper André Onana is een jaar geschorst door de UEFA vanwege een dopingovertreding.

De UEFA heeft de doelman uit Kameroen voor een jaar geschorst vanwege een dopingovertreding. De club gaat tegen de sanctie in beroep. Volgens de Europese voetbalbond zou er furosemide gevonden zijn in Onana’s bloed tijdens een ‘out of competition’ controle op 30 oktober 2020. Volgens Onana betreft het een vergissing: hij zou per ongeluk een tablet genomen hebben van zijn vrouw toen hij zich niet lekker voelde.

Haller

Het is de zoveelste blunder voor de Amsterdamse voetbalclub dit jaar. Eerder werd spits Quincy Promes opgepakt vanwege zijn vermoede betrokkenheid bij een steekpartij.

En nieuwe aanwinst Sebastién Haller werd de dupe van een administratieve fout van de club. Hij ontbrak op de 25 namen tellende spelerslijst voor de Europa League . Volgens trainer Ten Hag was de club vergeten ‘een vinkje aan of uit te zetten’.

De UEFA liet de club weten geen uitzonderingen te maken. Haller zal niet meegenomen worden naar de Europa League.

Meer DenD