Ajax-trainer Ten Hag keert Voetbalgala de rug toe

Erik ten Hag
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De meest succesvolle trainer van Nederland Erik ten Hag zal vanavond niet aanwezig zijn bij het jaarlijkse voetbalgala, omdat hij zijn buik vol heeft van de suggestieve berichtgeving in De Telegraaf over zijn team.

,,Ze kunnen de groeten krijgen en verder vind ik het allemaal okay”, aldus Ten Hag in zijn boodschap aan de voetbalredactie van De Telegraaf.

De trainer heeft afgelopen dagen spelers als Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong gebeld dat hij verstek laat gaan. De twee spelers worden vanavond gelauwerd tijdens de Voetballer van het Jaar-feest, dat vanavond door Veronica wordt uitgezonden, en wordt georganiseerd door De Telegraaf.

Tukker Ten Hag, die soms de flexibileit heeft van een kluisdeur en genomineerd is voor de titel Coach van het Jaar door de FIFA, vindt dat de krant suggestieve verhalen brengt over zijn relatie met spelers als Dusan Tadic en Hakim Ziyech, die het grote succes van Ajax zouden toeschrijven aan voormalig assistent-trainer Alfred Schreuder.

Ten Hag heeft besloten dat hij derhalve niet zal verschijnen op het voetbalfeest. Hij kan zijn eventuele aanwezigheid niet rijmen met zijn gevoel voor rechtvaardigheid.

Voor de organisatie van de verkiezing is de afwezigheid van Ten Hag, een slag in het gezicht. Volgens Telegraaf-commentator Valentijn Driessen is het Voetballer van het Jaar-verkiezing een competitie van het totale Nederlandse voetbal en is slechts de organisatie in handen van de krant. Bovendien worden de punten uitgedeeld door oud-topvoetballers, die onafhankelijk de spelers beoordelen.

Al tientallen jaren is de gala-avond een feest van verbroedering tussen clubs, coaches en bestuurders, volgens Driessen die ook regelmatig aanschuift aan de praattafel  bij Voetbal Inside.

Ten Hag blijft echter bij zijn besluit en weet van geen wijken. In zijn ogen is wat recht is recht en wat krom is krom en zal hij zich dus niet in black tie melden in het feestgedruis.

 

 

Tags

AjaxDe TelegraafErik ten HagFrenkie de JongMathijs de LigtVeronicaVoetbal inside

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie